Sport

Talmácsit megrázta a tragédia

A magyar motorsport egyetlen világbajnokát, Talmácsi Gábort érthetően megrendítette Marco Simoncelli halála.

Ahogyan arról beszámoltunk, tragikus baleset történt a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján. Marco Simoncelli bukott és ütközött Valentino Rossival és Colin Edwardsszal. A baleset során a 24 éves olasz pilóta életét vesztette.

Simoncelli tragikus balesete:

A tragédia kapcsán portálunk megkereste Talmácsi Gábort, Simoncelli korábbi vetélytársát.

„Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani, nagyon megrázott a hír. Simoncelli meghatározó alakja volt a Moto GP-nek, nagyon jó srác volt a pályán kívül is. Nemrég még együtt meccseltünk a 125 és a 250 köbcentis kategóriában” – emlékezett az egyetlen magyar világbajnok.

„A legutóbbi brnói futamon jót beszélgettem vele, épp egyik fiatal versenyzőmet mutattam be neki. Nem hibázott senki a balesetnél, lehetne elemezni, de sajnos már nincs értelme. Befordult a motor eleje és nem tudták elkerülni az ütközést” – mondta Talmácsi Gábor.

Arra a kérdésre, hogy a sportág legendája, Valentino Rossi és Colin Edwards hogyan tudja feldolgozni a történteket, Talma így válaszolt portálunknak:

„Amikor az ember fiatalabb, akkor talán valamivel könnyebb az ilyesmit feldolgozni, ha bölcsebb, talán még nehezebb. Rossinak eleve egy nehéz éve van, nem megy neki jól. Biztos vagyok benne, hogy elgondolkodik a folytatáson. Lehet, hogy rossz példa, de Senna és Prost közül utóbbi tudta, mikor kell felállni, Senna még bizonyítani akart.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Simoncellinek abba kellett volna hagynia, sőt. Övé volt a jövő. Inkább a többiek gondolkodhatnak el, többek között én is, mi legyen a jövőben. Az élet nem csak arról szól, hogy 300-zal száguldozzunk. Nagyon sajnálom a történteket, nyugodjon békében Marco” – zárta gondolatait Talmácsi Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik