Sport

Halálos baleset a Moto GP-ben, Simoncelli elhunyt

A gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának malajziai futamában Marco Simoncelli tragikus balesetet szenvedett.

Ijesztő jelenet zajlott a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, Malajziai Nagydíján. Marco Simoncelli olyan szerencsétlenül bukott, hogy azonnal félbeszakították a királykategória futamát.

Az olasz versenyző elvesztette uralmát a motorja felett, és miután bukott, ütközött Valentino Rossival és Colin Edwardsszal. A balesetben leesett az olasz versenyző sisakja.

A pilóta mozdulatlanul feküdt az aszfalton, majd kórházba szállították. Egy ideig nem lehetett tudni, milyen súlyosak a sérülései, a futamot leintették.

Később a BBC közölte, az orvosok nem tudták megmenteni a pilóta életét. A Gresini Honda istállója közleménye tragikusan rövid volt: “Ciao, Super Sic!”

A sportvilág érthetően megdöbbent a tragédia hallatán. A facebookon még Diego Forlan, az uruguayi labdarúgó-válogatott klasszisa is kifejezte részvétét: “Szörnyű hír. Nyugodjon békében, részvétem a családnak és a barátoknak.”

Talmácsi Gábor, az egyetlen magyar világbajnok nyilatkozott portálunknak. „Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani, nagyon megrázott a hír. Simoncelli meghatározó alakja volt a Moto GP-nek, nagyon jó srác volt a pályán kívül is. Nemrég még együtt meccseltünk a 125 és a 250 köbcentis kategóriában” – emlékezett Talma, aki bővebben is nyilatkozott, véleménye IDE KATTINTVA olvasható.

Íme a valóban borzalmas baleset (csak erős idegzetűek nézzék meg a felvételt):

Marco Simoncelli pályafutása
Marco Simoncelli 1987. január 20-án született Cattolicában.
2002-ben került a Moto GP-be, 2005-ig a 125 köbcentisek között szerepelt. Legjobb eredménye egy ötödik hely volt összetettben, 2004-ben és 2005-ben egy-egy futamot nyert.
2006-ban lett a 250 köbcentis mezőny tagja, a Gilera csapatában. 2008-ban hat futamot nyert, 12 alkalommal állt a dobogón, így világbajnok lett.
2010-ben került a királykategóriába a Gresini Racing istállójához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik