Sport

Döntetlennel nyitott a Szolnok az Eurokupában

Hazai medencében döntetlent ért el a Szolnok az orosz Sturmmal a férfi vízilabda Eurokupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Az első szünetben 1-3-at, a második negyed elején pedig már 1-5-öt mutatott az eredményjelző, híven tükrözve a rivális megtáltosodását és a jól nyitó Szolnok erőteljes megtorpanását.

A lassú szolnoki eszmélés abban volt tetten érhető, hogy a nagyszünetre Nyéki Balázs góljával háromtalálatnyira sikerült a hazaiaknak megközelíteniük a moszkvai régió Ruza nevű kisvárosából érkezett vendégeket (4-7).

A harmadik játékrészben magára talált a Tisza-parti gárda, ám az egygólos különbség sehogy sem akart eltűnni (6-7, 7-8, 8-9, 9-10). A befejező játékrészben ráadásul megint az oroszok vették be elébb a kaput (9-11).

Marnitz újabb szépítése után Pásztor Mátyás megúszásból szerzett góljával lett döntetlen (11-11). Idegesítő válasz gyanánt azonban az oroszok voltak eredményesek gyors egymásutánban két alkalommal is hasonlóképpen akcióból (11-13).

Megint Marnitz hozta vissza a reményeket, s ugyancsak ő volt az, aki ötödik góljával kialakította öt másodperccel a vége előtt a 13-13-as végeredményt.

A remek hajráért dicséret jár a Szolnoknak, Marnitzék viszont nem tudtak előnyt szerezni a november 9-i, oroszországi visszavágóra, amely így nehéznek ígérkezik a legjobb nyolc közé jutás szempontjából.

Eredmény – Eurokupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Sturm 2002 (orosz) 13-13 (1-3, 3-4, 5-3, 4-3)

Magyar góldobók: Marnitz 5, Gocics, Nyéki 2-2, Regős, Kis, Komlósi, Pásztor 1-1

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik