Sport

Hozta a kötelezőt a Dab

A Dab.Docler a papírformának megfelelően kiütötte a spanyol Jacát a Kontinentális Kupában.

Illett is az Acélbikák hokicsapatának villantania a dunaújvárosi publikum előtt, ugyanis pénteken, ha némi bírói segédlettel is, de elhasaltak a holland bajnok The Hague ellen. Szombaton nagyjából két percig aggódhattak a hazai drukkerek, ugyanis Kiss Ákos góljára még felelt az ibériai gárda Perez révén, innentől kezdve azonban már sima volt a meccs és a Dab.Docler 7-1-re nyerni tudott.

A játéknap korábbi szakaszában a hágaiak kikaptak a belga White Caps Turnhouttól 5-3-ra, így amennyiben a Dunaújváros nyer vasárnap, akkor körbeverés lesz, vagyis a legjobb egy nagyarányú siker lenne, ugyanis csak a csoportgyőztes jut tovább.

 

Mindeközben a szintén házigazda HSC Csíkszereda is megütötte a bokáját, a kazah Beibarys Atyrausima 5-1-el tudta le a szombati meccset. Az erdélyi gárda így nagyon nehéz helyzetbe került, ugyanis a csoportot az a lett Liepajas Metalurgs vezeti, amely már két sikernél jár és amelyik a hazaiak vasárnapi ellenfele lesz.

A lettekről csak annyit, hogy 11-1-re páholták el azt az Olimpija Ljubljanát, amely jelenleg a Sapa Fehérvár AV19-et megelőzve a harmadik az osztrák élvonalban…

Eredmények – Kontinentális Kupa-selejtező
B csoport (Dunaújváros):
Dab.Docler-Jaca (spanyol) 7-1 (2-1, 3-0, 2-0)
White Caps Turnhout (belga)-The Hague (holland) 5-3 (1-0, 3-3, 1-0)
C csoport (Csíkszereda):
Liepajas Metalurgs – Olimpija Ljubljana 11-1 (4-0, 4-0, 3-1)
HSC Csíkszereda – Biebarys Atyrau 1-5 (0-2, 1-3, 0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik