Sport

Fontos veszprémi siker a BL-ben

Hiába vezetett szinte végig a Csehovszki Medvegyi, a hajrában fordítani tudott az MKB Veszprém szombaton, a kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában.

A legutóbb Madridban elvérző MKB Veszprém a Bajnokok ligája negyedik fordulójában azt a Csehovszki Medvegyit fogadta, mely még nyeretlen az idei kiírásban.

Lendületesnek tűnő kezdés után hamar gondba került a magyar bajnok. A moszkvaiak zsinórban lőttek hatot, és kiválóan védekeztek sablonos támadásaink ellen. Elhúztak 7-3-ra. Tizenöt eltelt perc után még mindig szólt az “Ébresztő!” a lelátóról. Hét perccel az első félidő vége előtt mindössze öt gólt dobott az MKB. Mocsai Lajos időt kért. A taktikai megbeszélés bejött, a fiúk feltámadtak. A hajrát 5-1-re nyerve, Császár Gábor időntúli hetesével 10-10-es állással mentek pihenőre a felek. A félidő krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezetők kétszer is kedvezően ítéltek veszprémi szempontból. A vendégek védőjét, Andrey Starykh-ot kicsit szigorúan, azonnali pirossal leküldték, míg korábban, hasonlóan sportszerűtlen szituációban Laluska Balázs megúszta két perccel.

A második felvonás úgy kezdődött, mint az első. Bíztatónak tűnő veszprémi kezdés és Marko Vujin első és egyetlen találata után, ismét a Medvegyi került többgólos előnybe. A közte kettőt stabilan tartották az oroszok. Megfontolt támadásokkal és Oleg Grams védéseivel megnehezítették a felzárkózást. Azonban még egy fordulat volt a mérkőzésben. Carlos Perez vezetésével ismét egyenlővel érkeztek a csapatok a hajrába. A Veszprém Aréna ötezer nézője pedig parádés végjátékban győzelembe hajszolta kedvenceit. A szűk, kétgólos győzelem nagyon fontos két pontot jelent a csapatnak a Bajnokok ligájában, mely így – ideiglenesen mindenképpen – feljön a B csoport második helyére.

Eredmény – Velux férfi kézilabda BL, B-csoport, 4. forduló
MKB Veszprém – Csehovszki Medvegyi 24-22 (10-10)
Gólszerzők: Perez 7, Császár 4, Vilovski 3, Terzic 3, Iváncsik G. 3, Vujin 1, Laluska 1, Sulic 1, Gulyás 1, illetve Shelmenko 7, Harbok 5, Shishkarev 3, Chipurin 3, Dibirov 2, Aslanyan 1, Koksharov 1
Eredmény alakulása: 3-1, 3-7, 5-9, 8-9, 10-10, 11-12, 12-14, 14-16, 17-20, 20-20, 22-22, 24-22

Szombaton két mérkőzést rendeztek a honi bajnokságban, a Csurgó az FTC-PLER-t, a Mezőkövesd pedig a Varioauto-Pécset fogadta. Míg előbbin a hazai együttes magabiztosan verte a fővárosi fúziót, addig utóbbi összecsapáson a Mecske-aljaiak majdnem leadták a szünetre összeszedett tetemes előnyüket, végül azonban 36-32-re nyertek.

Eredmények – férfi kézilabda NB I
Csurgó – FTC-PLER 32-26 (16-13)
Mezőkövesd – Varioauto-Pécs 32-36 (12-22)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik