Sport

Cibulkova nyerte az ápolásos csatát

A péntek legfurcsább mérkőzésén Dominika Cibulkova majdnem három óra alatt győzte le az első kiemelt Vera Zvonarevát a moszkvai tenisztornán.

A fordulatos összecsapás első szettjét még elhozta a hazai pályán versenyző Zvonareva, méghozzá a játszma egyetlen fogadóelőnyét kihasználva. A második felvonás oda-visszabrékelgetéséből azonban a múlt heti, linzi döntős szlovák jött ki győztesen.

A döntő szettben aztán parádés labdameneteket és váratlan helyzeteket láthatott a mokszvai publikum. Előbb 3-2-es állásnál egy kínkeserves adogatójáték közepén, egyenlő állásnál Zvonareva kért orvosi segítséget vállsérülés miatt, kissé sportszerűtlenül.Újrakezdés után hozta a szervajátékot, majd 4-4-nél ugyanezt ellenfele is meglépte térdsérülésre hivatkozva. Ráadásul Cibulkova úgy tette mindezt, hogy két bréklabdával kellett szembenéznie közvetlenül az ápolás után. De mindkettőt hárította, sőt, lendületből behúzta a mérkőzést is.

Így a világranglista-5. orosz készülhet a jövő heti, isztambuli világbajnokságra, melyre ma az utolsó résztvevő, Agnieszka Radwanska is kvalifikálta magát.

Cibulkova holnap a játék nélkül elődöntőbe jutó Radwanska ellen játszik. A másik ágon Kaia Kanepi és Lucie Safarova csap majd össze.

A férfiaknál a címvédő szerb Viktor Troicki három rövidítéses szettben nyert Alex Bogomolov Jr. ellen, és a még mindig menetelő, selejtezős Jeremy Chardyval elődöntőzik holnap.

Eredmények – WTA-torna, Moszkva (721 ezer dollár), negyeddöntő
Vesnina (orosz) – Bartoli (francia, 3.) – Bartoli visszalépett
Cibulkova (szlovák, 8.) – Zvonareva (orosz, 1.) 4-6, 6-4, 6-4
Kanepi (észt) – Kuznetsova (orosz, 6.) 6-1, 6-2
Safarova (cseh) – Dushevina (orosz) 6-4, 6-4
Férfiak (725 ezer dollár összdíjazás):
Davidenko (orosz, 4.) – Berrer (német) 6-3, 6-2
Chardy (francia) – Kohlschreiber (német) 6-4, 6-3
Troicki (szerb, 2.) – Bogomolov (amerikai, 5.) 7-6, 6-7, 7-6
Tipsarevic (szerb, 1.) – Tursunov (orosz, 6.) Eredmény később
Eredmények – ATP-torna, Stockholm (600 ezer dollár), negyeddöntő
Nieminen (finn) – Kamke (német) 3-6, 7-5, 6-1
Raonic (kanadai, 6.) – Dimitrov (bolgár) 7-5, 6-1
Monfils (francia, 1.) – Anderson (dél-afrikai, 5.) Eredmény később
Nalbandian (argentin) – Blake (amerikai) Eredmény később

Ajánlott videó

Olvasói sztorik