Sport

Botrányos szervezés mellett magyar aranyérem

24.hu
24.hu

2011. 10. 21. 18:19

A szingapúri maratoni kajak-kenu világbajnokság első napján az ifjúsági korú Lucz Dóra aranyérmet szerzett.

Lucz Dóra és Kiszli Vanda Szingapúrban is megmutatta milyen a magyar kajakiskola. Ifjúsági lányaink rendkívül taktikusan versenyezve, szinte az egész távot uralva szerezték meg az arany- és az ezüstérmet a világbajnokságon.

A magyar versenyzőkkel csak a svédek fiatalja tudta tartani a lépést, ám őt is leszakították, és a háziversenyből Lucz Dóra került ki győztesen.

Fiú kenuban Bodonyi András bronzérmet vehetett át, és talán még sikeresebb is lehetett volna számára ez a világbajnokság, ha nem küzd meg a hátizsákjával, amelyben a frissítőjét tartotta.„András egy idő után ledobta magáról a zsákot, és a hatodik helyről előre is tudott jönni a bronzérmes pozícióba” – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A másik magyar induló, Kauth Kristóf a negyedik helyen zárt.

Botrányos a szervezés
„Versenyzőként és szövetségi kapitányként is sok helyen megfordultam már, de ilyen botrányos szervezéssel még nem találkoztam” – magyarázta a magyar kapitány.
“A versenyzőinket a futamok miatt teljesen lehetetlen időpontokban engedik a pályára edzeni, miközben a versenyek alatt a hajóforgalom folyamatos a vízen. Frissítőért szinte könyörögnünk kell, a kérdéseinkre nem tudnak választ adni, egyáltalán nem vagyunk elragadtatva ettől a helyzettől.
Pedig a helyszín csodálatos, lenyűgöző, csak sok a gond, amit ez sem tud feledtetni velünk.”

Fiú kajakban Havas Balázs állhatott fel a dobogó harmadik fokára, hatalmasat hajtott a különleges klímájú terepen. Noé Bálint nem tudott alkalmazkodni a körülményekhez, ráadásul a kormánya is elromlott, és a válla is megfájdult a verseny során, így ő a 11. helyen zárt.

U23-as versenyzőink közül a lányoknál Horváth Lilla bronzérmes lett, miután a győztes olasz versenyzőt kizárták, Váczai Enikő pedig az ötödik helyet szerezte meg. Férfi kajakban Gere Bálint és Máthé Gábor is technikai gondokkal küzdött (utóbbi nehezen vette a futószakaszokat is), és a 8-9. helyet szerezték meg. A kenusoknál Szabó Kristóf azonban kitette a lelkét Szingapúrban, amelynek eredménye egy ezüstérem lett.

„Le a kalappal Kristóf előtt, aki heroikus küzdelmet folytatott, hiszen a hetedik helyről jött fel az ezüstérmes pozícióba. Kristóf az utolsó futószakaszon fogta be az élbolyt, és talán még az aranyérem is meglehetett volna a számára, ha nem kell megküzdenie a széllel” – mondta Hüttner Csaba. A másik magyar induló, Kovács Benjamin a nyolcadik helyen zárt.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.