Sport

Az amerikai Elio Fox győzelmével ért véget a WSOPE

A fiatal amerikai Elio Fox szerezte meg a World Series of Poker Europe bajnoki címét, győzelme közel 420 millió forintot ért számára.

Nagy érdeklődés övezte a tegnap játszott World Series of Poker Europe (WSOPE) fináléját, ugyanis a legjobb nyolc közé csupa profi játékos, online és élőben is elismert zsugás jutott be.

A döntő végül hihetetlen izgalmak után az amerikai Elio Fox győzelmével ért véget – írja a Poker.hu.

A viadal minden idők talán legnehezebb pókerfináléját hozta, a nyolc résztvevő háta mögött több millió dollár karriernyeremény állt, nem beszélve arról, hogy mindegyikük igazi nagypályás figura, egy jó blöff náluk már igazi művészetnek számít.

Ehhez képest talán a legesélyesebbnek titulált WSOP-, EPT- és WPT-bajnok brit Jake Cody és honfitársa Max Silver hagyták el először a döntő asztalt. Előbbi peches partiban búcsúzott a későbbi győztes Elio Fox ellen, utóbbit pedig a második helyig érő szintén brit Chris Moorman kényszerítette távozásra.

Az élete során már 4,3 millió dollárt összekártyázó kanadai Shawn Buchanan végzett a hatodik helyen, majd az ír Dermot Blain következett, aki karrierje második legnagyobb nyereményét szerezte meg.

A negyedik helyre a döntő talán legkevésbé ismert játékosa, az amerikai Brian Roberts ért oda, majd a dobogó alsó fokára az EPT Deauville-győztes német Moritz Kranich állhatott fel.

A párbaj végül a szintén nagy esélyes Chris Moorman és a már említett Elio Fox között zajlott, előbbi hátrányból kezdett, és már nem is tudott fordítani, az utolsó partiban az igazi online pókerkirálynak titulált Moorman A-7-el adta meg ellenfele allinjét, aki A-10-et mutatott, és végül jobbnak is bizonyult az asztalra érkező 4-3-6-8-6 közös lapok érkeztével.

Elio Fox harmadik nagy győzelmét aratta ezzel, két Las Vegas-i verseny után a World Series of Poker Europe trónját is sikerült elhódítania, amihez kereken 1,4 millió euró nyeremény, megközelítőleg 420 millió forint járt.

A WSOPE főverseny végeredménye
1.hely: Elio Fox – 1 400 000 euró
2.hely: Chris Moorman – 800 000 euró
3.hely: Moritz Kranich – 550 000 euró
4.hely: Brian Roberts – 400 000 euró
5.hely: Dermot Blain – 275 000 euró
6.hely: Shawn Buchanan – 200 000 euró
7.hely: Jake Cody – 150 000 euró
8.hely: Max Silver – 115 000 euró

Ajánlott videó

Olvasói sztorik