Sport

Drámai módon nyert a Győr az Euroligában

Az Uni Seat Győr együttese hosszabbításban verte a lengyel Gdyniát a női kosárlabda Euroligában.

A Pécs helyén az Euroligában induló Győr az első fordulóban kikapott a Valencia csapatától, most itt volt a lehetőség a javításra a lengyel Lotos Gdynia ellen.

Simon Zsófia triplájával indult a mérkőzés, és bár 4-3-ra rögtön fordított a lengyel együttes, a mieink irányították a játékot, 16-10-re is vezettek már.

Knezevic, Henry, Zurowska azonban másként közelített a találkozóhoz, pontjaikkal 18-16-os lengyel előnnyel végződött az első negyed. Az amerikai Hollingsworth gondolt egyet, és belehúzott a második etapban, 24-28-ra ismét a Győr vezetett egy 8-0-s roham után. A vendégeknél Ajanovic és továbbra is Henry ponterős játéka emelkedett ki, ezt nem is bírta el a magyar együttes, amely ismét kiengedte a kezéből a 10 percet, félidőben hárommal ment a Lotos.

Hihetetlenül szoros volt a harmadik negyed, egyik csapat sem tudott négy pontnál nagyobb különbséggel elhúzni, így lehetetlen volt megjósolni a győztes személyét. 48-45-ös gdyniai előny állt az eredményjelzőn a zárónegyed előtt.

Az utolsó tíz percben Rasheed Rita pontjaival – hat perccel a vége előtt – átvette a vezetést Fűzy Ákos csapata, és egészen 1 másodperccel a vége előttig ki sem engedte onnét.

Kettő perccel a vége előtt még 66-60-ra vezettek Montgomeryék, de mégsem tudták a rendes játékidőben eldönteni a találkozót. 12 másodperccel a vége előtt 70-66-ra vezetett a magyar együttes, de Montgomery két jó büntető után szabálytalankodott, Anderson is duplázott. Laklóth csak egyet dobott be, majd egy másodperccel a vége előtt jött a lengyel tripla Anderson révén – következhetett a hosszabbítás.

Nem kispályáztak a játékosok a ráadásban. Előbb Rasheed, majd Anderson talált be a triplavonalon túlról, később jött Laklóth és újra Rasheed duplája. A két ex-szegedi vitte előre a győrieket, akikhez aztán csatlakozott a szintén a csongrádiaktól érkező Ciglar, hattal ment a magyar csapat (82-76)!

A vendégek pontatlanul dobtak, ellenben sokat faultoltak, és a végén Montgomery ezt kegyetlenül megbüntette a büntetővonalról. A végén tízpontosra hízott a hazai előny, bravúros győzelmet aratott a Győr.

A Sopronnal ellentétben tehát a Győr bírta idegekkel a hosszabbításban.

Eredmény – női kosárlabda Euroliga
Uni Seat Győr-Lotos Gdynia 86-76 (16-18, 12-13, 17-17, 26-23, 15-5)
A pontszerzők: Hollingsworth 23, Montgomery 17, Rasheed 15, Ciglar, Nagy-Bujdosó 9, Laklóth 6, Simon 3, Vincze, Őri 2-2, illetve Anderson 25, Henry 19, Ajanovic 10, Knezevic 6, Jalcova, Zurowska 5-5, Robert 4, Zietara 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik