Sport

Bolt verhetetlen lesz Londonban

A világ egykori leggyorsabb embere, Maurice Greene szerint Usain Bolt, ha csúcsformában lesz, akkor nem lehet majd legyőzni.

A már a 37. életévében járó egykori atléta, aki a száz és a kétszáz méter specialistája volt a Eurosportnak beszélt a 2012-es ötkarikás játékokról. Az amerikai szerint hiába nyerte meg Yohan Blake a tegui atlétikai-világbajnokságon a 100-as döntőt (riválisa kiugrott a döntőben így kizárták – a szerk.), ha Usain Bolt Londonban úgy fut, ahogyan tud, akkor nem talál majd legyőzőre.

„Még mindig a világ legjobbja. Usain tudja, hogy Blake nagyon jó, épp ezért fejben nagyon ott lesz és az is látszik, hogy nem tart riválisától. Együtt edzenek, mindent tudnak egymásról, ez ad nekik némi komfortérzetet, mivel tudják, mire számíthatnak a másiktól. Emiatt Bolt is tudja, mit kell tennie azért, hogy megnyerje az aranyat” – vázolta nézeteit Maurice Greene, Sydney olimpiai bajnoka, akinek Bolt kizárásról is markáns véleménye van.

„Én sosem szerettem ezt a szabályt. Most mindenki erről beszél, ugyanakkor senkit sem érdekelt akkor, amikor bevezették, ám az, hogy Bolt volt a szenvedő alanya ennek, elindított egy lavinát. Férfi és női sportolók esnek áldozatául ennek a szabálynak, ám Bolt miatt most mindenki azt szeretné, hogy változtassák meg” – érvelt a száz métert korábban 9,79 alatt teljesítő sprinter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik