Sport

Amerika visszavágott Európának a Cézárok Kupáján

Az amerikai pókercsapat visszavágott Európának a két évvel ezelőtt elszenvedett vereségért a póker-világbajnokság gálameccseként rendezett Cézárok Kupáján.

2009-ben rendezték meg először a Cézárok Kupáját, amely a világbajnokság gálameccseként szerepel a versenynaptárban. Akkor Európa legjobbjai legyőzték az amerikai válogatottat, amiért most elégtételt vett az Team USA, és 3-1 arányban felülmúlták az öreg kontinens top 5 játékosából álló csapatot, írja a Poker.hu.

Két évvel ezelőtt a norvég Anette Obrestad csapatkapitánysága mellett sikerült Európának felülmúlni Amerikát, most azonban nem kapott helyet a csapatban, a kapitányi címet a francia Bertrand Grospellier kapta, és olyan nagy neveket irányíthatott, mint Gus Hansen, Tony G, Jake Cody és Maxim Lykov.

Az amerikaiak élén természetesen a 11-szeres világbajnok Phil Hellmuth állt, csapatát pedig a Daniel Negreanu, Ben Lamb, Johnny Chan és Jason Mercier négyes alkotta.

 

A gálameccs ellenére már a mérkőzés előtt egymásnak feszültek a felek, amiből a legnagyobb részt a szájhős litván Tony G vette ki, aki az amerikai csapatkapitány kikészítésére készült.

Ez a terve azonban meghiúsult, ugyanis négy gyors meccs után Amerika legjobbjai 3-1 arányban lelépték Európát, és boldogan emelhették a magasba a győztesnek járó hatalmas ezüstkupát.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Tony G még bent volt a World Series of Poker Europe főversenyén, és sietnie kellett, hogy odaérjen kezdésre, így ez is közrejátszhatott abban, hogy az európai csapat kevésbé tudott koncentrálni, meghagyva a lehetőséget a következő világbajnokságon játszódó döntő mérkőzésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik