Sport

Már edzőtáborokban készülnek úszóink az olimpiára

Egy csoport az Egyesült Államokban gyakorol, de hazai helyszíneken is zajlik a felkészülés a jövő nyári londoni játékokra.

“Négy tábor is indult vagy indul ezekben a napokban, hogy a legjobbjaink minél jobb állapotba kerüljenek – mondta el szerdán Kiss László szövetségi kapitány. – Kedden repült el a Verrasztó testvérek, Evelyn és Dávid, továbbá Jakabos Zsuzsanna és Mutina Ágnes fémjelezte csapat az Egyesült Államokba, ők három héten át a floridai Boca Ratonben készülnek. Gyurta Dánielék Hódmezővásárhelyen dolgoznak vasárnap óta egészen november 5-ig, míg Cseh Lászlóék október 29-ig Debrecenben, egy további válogatott társaság – Kis Gergővel, Biczó Bencével, Takács Krisztiánnal a soraiban – pedig Balatonfűzfőn gyakorol csaknem két héten át.”

A kapitány kitért rá, hogy a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Kapás Boglárka most lábadozik betegségéből, míg a Kőbánya SC egyik erőssége, Dara Eszter sikeres vállműtéten esett át.

Az edzőtáborok utáni első nagy megméretés a november 11. és 13. közötti, százhalombattai rövidpályás országos bajnokság lesz, s az ob után jelölik ki azt a csapatot, amely a 25 méteres medencébe kiírt, december 8-tól 11-ig tartó lengyelországi Európa-bajnokságon indul.

“Nagy csapattal veszünk részt a szczecini rövidpályás Eb-n – mondta Kiss László -, várhatóan 21 fős válogatott áll majd rajthoz, s reményeink szerint folytatja az idei nagyszerű sorozatot, amennyiben mind a négy kiemelt versenyen volt magyar győztes: a sanghaji felnőtt világbajnokságon egy, a belgrádi ifi Eb-n kettő, a trabzoni korosztályos seregszemlén, az EYOF-on, illetve a kínai Universiadén pedig három-három aranyérmet szereztünk.”

A szakvezető megemlítette, hogy Szczecinből heten nem hazajönnek, hanem egyenesen Amerikába utaznak tovább: Cseh, Gyurta, Kis és Takács, illetve Verrasztó Evelyn, Jakabos és Kapás, valamint a hozzájuk Los Angelesből csatlakozó Hosszú Katinka ugyanis meghívást kapott, hogy az öreg kontinens képviseletében induljon az Egyesült Államok-Európa viadalon, amelyet december 16-án és 17-én bonyolítanak le Atlantában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik