Sport

Élőben lesz követhető a póker-világbajnokság döntője

Az amerikai ESPN sportcsatorna élőben, mindössze 15 perces csúsztatással közvetíti a vb, azaz a World Series of Poker döntőjét.

Igazi nagy durranásra készül az ESPN amerikai sportcsatorna, fő célja egyszerűen csak annyi, hogy megreformálja a pókeres tévéközvetítéseket – írja a Poker.hu.

A világ legismertebb és legnagyobb pókerversenyét évről évre a World Series of Poker keretén belül rendezik meg, amit egyszerűen csak Main Eventnek, azaz főversenynek hívnak. A nevezési díj 10 ezer dollár, ami magyar pénztárcával nézve igen csak húzós összeg, ennek ellenére mégis több ezren próbálkoznak meg minden évben a csúcsra érni.

A több millió dollárt érő első hely rengeteg játékos álmai közt szerepel, így nem csoda, hogy a finálét hatalmas érdeklődés övezi. Az ESPN pedig most élőben közvetíti a mindent eldöntő finálét, ahol idén a 8 millió 711 ezer dolláros fődíjért kártyázik a legjobb kilenc zsugás.

Ők név szerint Martin Sztaszko (Csehország), Eoghan O’Dea (Írország), Matt Gianetti (Egyesült Államok), Phil Collins (Egyesült Államok), Ben Lamb (Egyesült Államok), Badih Bounahra (Belize), Pius Heinz (Németország), Anton Makiievskyi (Ukrajna) és Sam Holden (Egyesült Királyság). Közülük kerül ki tehát a győztes, az, aki minden bizonnyal egy évig a világ leghíresebb játékosává válik.

Amerikában hatalmas hagyománya van a pókeres tévéközvetítéseknek, az ESPN pedig tényleg egy csodára készül, ugyanis pénzt és energiát nem spórolva építették ki azt az infrastruktúrát, amellyel mindössze 15 perces csúsztatással tudják élőben közvetíteni a finálét.

Ez azt jelenti, hogy minden egyes parti adásba kerül, a játékosok lapjait pedig megmutatják, és ez még izgalmasabbá teheti az otthon ülőknek a döntőt.

A finálét két részre bontják, november 6-án zajlik az első fele, amely addig tart, míg összesen három játékos nem marad, hogy aztán egy nap pihenő után november 8-án kiderüljön, hogy ki lesz az, aki megnyeri az átszámítva 2 milliárd forintot.

A tavalyi WSOP Main Event utolsó pár partija:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik