Sport

Böhn első meccsén taroltak Görbiczék

A magyar női kézilabda-válogatott biztosan verte Azerbajdzsánt a szombathelyi Európa-bajnoki selejtezőn.

Első alkalommal ült a magyar női kézilabda-válogatott kispadján külföldi szakember. A norvég Karl Erik Böhn a Larvik együttesét irányította korábban, most pedig rögtön kijelentette, ha az azeriek ellen kikap a magyar nemzeti csapat, már távozik is.

Természetesen ehhez nagy csodának kellett volna bekövetkezni, és ez el is maradt. Görbicz, majd Szamoránsky góljára Zaporozsec válaszolt, 2-1-nél kezdődött a gólváltás. 5-4-nél még közelebb férkőzött Azerbajdzsán, de onnantól fokozatosan húzott el a magyar válogatott (13-4).

Kovacsicz és Görbicz elemében volt, 20-7-es magyar vezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrészben minden ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A magyar csapat remekül, szép támadásokat vezetve játszott.

A 48. percre kialakult a 20 gólos különbség, akkor Vincze második góljával 34-14-re vezettünk. Ekkor Herr Orsolya helyett már Kiss Éva állt a magyar kapuban.

Az 53. percben újoncot avatott a csapat, hiszen az érdi Kovács Anna első alkalommal lett válogatott. A meccs vége egy másik magyar játékos számára is emlékezetes marad. Vérten Orsolya 125. alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, az ő gólja zárta a találkozót, az volt a 41. magyar találat.

A magyar válogatott fölényes, megérdemelt győzelmet aratott. Legközelebb október 23-án, Fehéroroszországban lépünk pályára, az már nem lesz ilyen egyszerű meccs.

“Nem vállaltam túl nagy rizikót, amikor korábban viccesen azt mondtam, hogy lemondok, ha az azeriek nyernek ellenünk. Örültem a győzelemnek, és annak, hogy láttam a játékosaimon, élvezik, amit csinálnak. Persze, nem minden meccs lesz ilyen sima, már a fehéroroszok ellen vasárnap sem idegenben” – nyilatkozta Böhn a lefújás után.

Eredmény – kézilabda Európa-bajnoki selejtező
Magyarország – Azerbajdzsán 41-19 (20-7)
gólszerzők:
Görbicz 6/3, Kovacsicz 5, Bódi 4, Bulath 4, Szucsánszki 4/1, Vérten 4, Szamoránsky 3, Hornyák Á. 3, Vincze 3, Rédei-Soós 2, Szabó 2, Tomori 1 illetve Pogonyina 4, Kametova 4, Gaszimova 3, Lukanyenko 2, Gornyak 2, Gyerjabina 2/1, Tankaszkaja 1, Zaporozsec 1
A csoport másik mérkőzésén:
Németország-Fehéroroszország 27-19 (15-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik