Sport

Pluszmilliárdok áramolhatnak a magyar kosárlabdába

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2011. 10. 18. 13:46

Közel 4,5 milliárd forint támogatásról döntött legutóbbi ülésén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége.

A szervezet a társaságiadó-kedvezményből igénybe vehető támogatásokra beérkezett pályázatokat bírálta el. Szalay Ferenc MKOSZ-elnök közleményében az áll, hogy a teljes összegből egymilliárd forintot létesítményfejlesztésre, 700 milliót pedig a szövetség szakmai programjaira és az utánpótlás-válogatottak támogatására különítenek el.

A közlemény szerint több mint 150 sportszervezet adott be pályázatot, amelyeknek elbírálásakor az MKOSZ a stratégiai céljainak megfelelően előtérbe helyezte, hogy a cégek adóforintjai a minőségi utánpótlás-nevelést, a tömegesítést és a sportág népszerűsítését támogassák.

“A látványsportágak hatalmas segítséget kapnak a társasági adóból felajánlható támogatásnak köszönhetően” – mondta Szalay, Szolnok fideszes polgármestere. “Örömteli hír, hogy az eredetileg tervezettnél kétmilliárd forinttal több pénz áramolhat a következő hónapokban a kosárlabdába, ami még soha nem fordult elő. Az új törvények nagy nyertese az utánpótlás, a klubok és a nevelőműhelyek végre megteremthetik azokat a feltételeket, amelyek a magasabb színvonalú munkához elengedhetetlenek. A célunk az, hogy néhány éven belül már minőségi játékosok kerülhessenek ki az utánpótlásból, ez a sportág jövőjének az alapja.”

A közlemény kitér rá, hogy az MKOSZ elnöksége “a hagyományosan magas szintű szakmai munkát végző műhelyek mellett kiemelten támogatta a Rátgéber Akadémia és a Dávid Kornél Kosársuli működését, de jutott támogatás a legkisebb sportegyesületeknek is.”

Az MKOSZ elnöke közleményében jelezte, a sportágba áramló óriási jelentőségű források felhasználását a szövetség szigorú szakmai és számviteli elvek alapján fogja ellenőrizni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

smoking sign in coffe shop
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.