Sport

Nehéz sorsolás az EHF Kupában

A Tatabánya a címvédővel csatázik, a Balatonfüred francia ellenfelet kapott a férfi kézilabda EHF Kupában.

Nem volt szerencséje a Tatabányának és a Balatonfürednek: előbbi a címvédő német Frisch Auf Göppingen, utóbbi pedig a Bajnokok Ligája-szabadkártyáról lemaradt, magyar válogatott Nagy Kornéllal felálló francia Dunkerque csapatával találkozik a férfi kézilabda EHF Kupában a 32 között.

A keddi bécsi sorsoláson kiderült az is, hogy a Tatabánya otthon, a Balatonfüred pedig idegenben kezd.

“Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Nem feltartott kézzel lépünk majd pályára, szeretnénk szép eredményt elérni, remélem, sikerül is” – mondta Marosi László, a tatabányai klub elnöke, egykori világválogatott játékos.

Velimir Petkovic, a Göppingen vezetőedzője a dpa német hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy csapata számít favoritnak, és optimista a párharc előtt. “Tavaly láttam a Tatabányát játszani, van néhány válogatott játékosa. A harmadik számú magyar csapat, és a magyar kézilabdázás Európa élmezőnyébe tartozik.”

Marosihoz hasonlóan fogalmazott Bene Tamás, a fürediek ügyvezetője: “A francia bajnokság egyre erősebb, lassan erősebb lehet, mint a spanyol. A Dunkerque jelenleg csak az utolsó előtti helyen áll, de már játszott a legjobbakkal, és emiatt ez csalóka. Szeretnénk két jó meccset játszani velük, és bízunk benne, hogy megnehezítjük a dolgukat annak ellenére, hogy nem mi számítunk esélyesnek.”

A Dunkerque honlapján egy nagy magyar zászló, illetve “A Balatonfüredi lesz” – mármint az EHF Kupa-ellenfél – felirat fogadja a látogatót. A klub szűkszavúan, csak a tényekre kitérve jelzi, hogy magyar játékosa, Nagy Kornél honfitársai ellen léphet majd pályára.

Nagy a távirati irodának elmondta, nagyon örült, amikor megtudta, hogy egy magyar csapat lesz a Dunkerque ellenfele. “Szerencsére “hivatalból is” haza tudok menni, találkozhatok az ismerősökkel, barátokkal. Sajnos most a sérülések miatt nem megy jól a csapatnak, kidőlt a jobb átlövőnk és a védekezésben is remeklő irányítónk. Ha ők visszatérnek, fogunk olyan jól játszani, mint a szezon elején, a BL-szabadkártyás tornán Kielcében, és a bajnoki tabellán is feljebb kúszunk. Nincs pánikhangulat, hosszú még a bajnokság, de tény, a sérültek helyére beálló fiatalok nincsenek azon a szinten, mint a hiányzók” – fogalmazott Nagy.

A nyolcaddöntőbe jutásért zajló első találkozókat november 26-án vagy 27-én, a visszavágókat pedig december 3-án vagy 4-én rendezik.

A magyar érdekeltségű párharcok

Tatabánya-Carbonex – Frisch Auf Göppingen (német)
Dunkerque HB (francia)-Balatonfüred

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik