Sport

Még mindig nem hivatalos Berki kvótája

Ünneplők várták a lólengés duplázó világbajnokát Ferihegyen.

Ünneplő tömeg és számos újságíró fogadta a ferihegyi repülőtéren a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságról hazatérő, címét megvédő Berki Krisztiánt, a lólengésben negyedik Hidvégi Videt és a teljes magyar csapatot.

Fantasztikus hangulatban, zászlókkal és transzparensekkel várták Berkiéket. A kétszeres világbajnok klubjából, az UTE-ből valamennyi utánpótláskorú versenyző kint volt, “Gratulálunk Krisztián” feliratú táblával.

A Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid, Kállai Zoltán alkotta férfi és a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya összeállítású női csapat több mint 12 órát repült Tokióból Zürichbe, majd Budapestre.

Dr. Magyar Zoltán MATSZ-elnök tájékoztatása szerint a magyar delegáció a vb hivatalos jegyzőkönyvét magával hozta, de a Nemzetközi Szövetség (FIG) hivatalos írásos anyagot még nem adott át az olimpiai kvótáról.

Berki Krisztián: “Nagyon boldog vagyok, fantasztikus volt a fogadtatás. Örülök, hogy ismét itthon vagyok, 3 hét után újra láthattam a családomat. Végre egy jót alszom a saját ágyamban, no nem mintha nem lettek volna kint kiválóak a körülmények, de a három hét mégiscsak hosszú idő.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik