Sport

Újabb szegedi vereség a kézilabda BL-ben

Harmadik csoportmérkőzésén is kikapott a Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: ezúttal az Ademar León volt túl nagy falat.

A szegediek első két BL-fiaskójuk után győzelmi kényszerben játszottak a spanyolok ellen, így már 6-3-ra is vezettek, de a León fokozatosan felzárkózott a Tisza-partiakhoz. Az őrült iramot diktáló Szeged játékosai fáradni kezdtek, és többször is hibáztak a befejezésnél, így a félidő végére egyenlítettek a vendégek (16-16).

A második játékrész Bajorhegyi kiállításával kezdődött, még több lehetőséget adva az ibériaiaknak: négy gólt dobtak, míg a Szeged egyet sem. A folytatásban a csongrádiak nem tudtak élni az emberelőnnyel, a León viszont igen, így már behozhatatlannak tűnő előnyre tettek szert: 15 perccel a lefújás előtt már hattal is mentek (19-25).

A hajrában mégis megcsillant némi remény a Pick-Szeged számára, de Czina piros lapos kiállítása tovább tetézte a hazai gondokat, ráadásul ekkor 26-30 állt az eredményjelzőn. Az utolsó percek gólzuhatagából a spanyolok jöttek ki jobban, és 35-31-es győzelmükkel a csoport második helyét foglalják el, míg a Pick Szeged nyert meccs nélkül az utolsó.

“Mindhárom BL-mérkőzésünkön addig volt esélyünk, amíg erővel bírtuk. Hogy ez a 20., 25. vagy 55. percig tart, tulajdonképpen mindegy, de látszik, hogy nem bírjuk végig a meccset ilyen erős ellenfelekkel szemben. Annak örülök, hogy most a Leónnak az utolsó percekig küzdenie kellett a két pontért” – mondta Skaliczki László vezetőedző.

A csongrádiak október 23-án a papíron leggyengébb ellenfelük, a szerb Partizan Beograd ellen javíthatnak mérlegükön.

Eredmény – Velux férfi BL, 3. forduló

D csoport:

Pick Szeged-Ademar León (spanyol) 31-35 (16-16)

A szegediek góllövő: Sulc 10, Zubai, Buday 5-5, Lékai 4, Vadkerti 3, Prodanovic 2, Bajorhegyi, Nagy 1-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik