Sport

Túl nagy falat volt az Atlético a Veszprémnek

Az MKB Veszprém csapata idegenben nem tudta tartani a tempót a spanyol óriás Atlético Madriddal a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A tavaly még Ciudad Real néven szereplő sztárcsapat a múlt heti, Csehovszki Medvegyi elleni meglepő pontvesztés után magabiztos, meggyőző játékkal verte a magyar bajnokot.

Mocsai Lajos fiai az első félidőben még szépen helytálltak, egy-két gólos különbségen tartották a madridiakat. A sok eladott labdát leszámítva nem lehetett okunk panaszra, 17-15-ös állással vonultak szünetre a felek.

A második játékrész azonban komoly hazai fölényt hozott, pillanatok alatt elléptek néggyel, és innentől nem kegyelmeztek, kilencgólos különbségig meg sem álltak.

A Veszprémnek pedig már nem volt válasza. Eladott labdákkal büntették magukat, sorozatban kapták a leindításos gólokat (bőven tíz felett). A spanyolok játékkedvét jól jellemzi, hogy minden pályára lépő mezőnyjátékosuk betalált.

Közelebb jönni sem sikerült a magyar bajnoknak, így a vége 37-28 lett. Ezzel az Atlético nagy lépést tett a csoportelsőség felé, a Veszprémnek pedig megvan az első veresége, így visszacsúsztak a második helyre a Bajnokok Ligája B-csoportjában.

“Rengeteg hibával játszottunk, sok labdát adtunk el, és nem volt megfelelő a védekezésünk. A Madrid minden megingásunkat kihasználta és ilyen arányban is megérdemelten nyert” – nyilatkozta Mocsai Lajos, a Veszprém vezetőedzője a mérkőzés után.

Eredmények – Velux férfi BL, 3. forduló
B-csoport:
Atletico Madrid (spanyol) – MKB Veszprém 37-28 (17-15)
Veszprémi gólszerzők: Vujin 7, Perez 5, Sulic 4, Ilyés 3, Vilovski, Iváncsik Tamás, Gulyás, Császár 2-2, Iváncsik Gergő 1.
Az állás: 1. Atlético Madrid 5 pont/3 mérkőzés, 2. MKB Veszprém 4/3, 3. Füchse Berlin 3/2, 4. Csehovszki Medvegyi (orosz) 2/3 (91-92), 5. Kielce (lengyel) 2/3 (83-89), 6. Bjerringbro-Silkeborg 0/2

Eközben a magyar NB 1-ben közvetlen riválisok alsóházi derbijét rendezték szombaton. A Tata nagy küzdelemben harcolta ki a győzelmet hazai pályán a Pécs ellen, és ezzel meg is előzték a baranyaiakat a tabellán.

Eredmény – Férfi kézilabda NB1, 5. forduló
Tatai HAC – Varioauto Pécs KC 26-24 (15-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik