Sport

Magyar tornászbuli a tokiói éjszakában

Berki Krisztián bízott önmagában és edzőjében, vb-arany és kvóta a jutalom - meg egy görbe éjszaka Tokióban. A világbajnok telefonon nyilatkozott a Sport24-nek.

Berki Krisztián magyar idő szerint reggel 8 óra magasságában megvédte világbajnoki címét lólengésben. A magyar tornász kiemelkedett a mezőnyből, nem volt kérdés, hogy kinek a nyakába kerül az aranyérem.

A magyar csapat számításai szerint Berki vb-címe olimpiai kvótát ért, hiszen gyűrűn és nyújtón elérte az összes versenyző pontszámából vont átlag 85 százalékát, ez volt a feltétele a londoni indulásnak, persze a lovon nyújtott tökéletes gyakorlat mellett.

Hidvégi Vid is esélyes volt a dobogóra és a kvótára, de hiába mutatott be jó gyakorlatot, a vaskos hibát elkövető brit Louis Smith-nek 66 ezred ponttal többet adtak a bírák.

Berki Krisztián vb-aranyat jelentő lólengés-gyakorlata:

Berki Krisztián: kiengedjük a feszültséget
Az immár kétszeres világbajnok az aranyéremmel és a győztesnek járó csokorral az ölében buszozott a szállásra Tokióban, amikor sikerült felhívni őt.
– Gratulálok a vb-címhez és a … kvótához?
– Köszönöm, az utóbbi még nem hivatalos.
– Jó nagy kő eshetett le a szívéről…
Ez volt az első olyan versenyem, ahol ekkor volt a tét lett. Naqy volt bennem a feszültség, de igyekeztem mindent kizárni, és csak a gyakorlatra koncentrálni.
– Ön előtt többen is hibáztak, ezzel is sikerült nem foglalkozni?
– Majdnem. Én nem nézem az előttem pódiumra lépőket soha, most is csak a közönség hangjából sejtetten, hogy voltak bakik. A közvetlenül előttem sorra kerülő Hidvégi Vid nagy tapsot kapott, sajnálom, hogy végül nem került dobogóra, rászolgált pedig.
– Edzője, Kovács István szakmailag értékelte már a gyakorlatát?
– Bíztam az elvégzett munkában, a mesteremben, most az ünneplésnek van itt az ideje, de majd minden bizonnyal kielemezzük a gyakorlatomat.
– Mennyire van tudatában most annak, amit elért?
– Nagyon örülünk. Itt van az ölemben az aranyérem és a csokor, csak rájuk kell néznem. Mégis, az igazi súlyát valószínűleg csak később fogom érezni, majd, amikor hazajövök, akkor zúdul rám minden.
– Egyelőre azonban még Japánban vannak, számíthat Tokió néhány ünneplő magyar tornászra?
– Naná! Csak először alszunk egyet. Azt már előre elterveztük, hogy kiengedjük a felgyülemlett feszültséget. Be szeretnénk menni a városba, de a szálloda bárjáig biztosan eljutunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik