Sport

Két éremmel zárjuk az asztalitenisz-Eb-t

Póta Georgina és Tóth Krisztina is kiesett az egyes negyeddöntőjében a lengyelországi Gdanskban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A 37 éves, Németországban légióskodó, világranglista-42. Tóth Krisztina azzal a horvát származású, német Irene Ivancannal (55.) csapott össze szombat délután, akitől a csapatküzdelmek során sima, 3-1-es vereséget szenvedett. Most jóval nagyobb csata alakult ki, de a végén ismét a rivális örülhetett, aki 2-2-es játszmaállásnál, az ötödik szettben 1-6-ról fordított, és onnantól kezdve végig irányított.

“A verseny előtt nem számítottam két éremre, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is a dobogóra állhatok” – mondta Tóth Krisztina. “Egy kicsit keserű a szám íze, hiszen a páros elődöntőt is döntő szettben veszítettük el ma délelőtt, és egyéniben is nagyon közel álltam az elődöntőbe jutáshoz. Az az igazság, hogy a nyolcadik napon már nagyon nehéz fizikailag 37 évesen a legjobbat nyújtani. A mezőny nagyon kiegyenlített, minden mérkőzés nehéz. Így, hogy a csapat, az egyéni és a páros is egyidőben van, túl sok. Az egész női csapat kitett magáért, remélem ezek az eredmények pár gyereket inspirálnak az asztalitenisz megszeretésére.”

Póta Georgina az első helyen kiemelt holland Li Jiaótól kapott ki a szombati negyeddöntőben.

Magyarország a női csapatversenyben és a – Tóth, Póta duó révén – női párosban szerzett két bronzéremmel zárja a kontinensviadalt.

Eredmények – asztalitenisz Európa-bajnokság
Női egyes, negyeddöntő:
Irene Ivancan (német)-Tóth Krisztina 4-2 (-11, 9, -4, 5, 9, 8)  
Li Jiao (holland)-Póta Georgina 4-3 (7, -3, -7, 7, 7, -8, 8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik