Sport

Bronzérmes a Tóth, Póta páros

A magyar kettős az elődöntőben nagy csatában kapott ki román ellenfelétől a lengyelországi Gdanskban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A Tóth Krisztina, Póta Georgina duó – csakúgy, mint tavaly – bronzérmet szerzett a párosversenyben az asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A magyar kettős a román Daniela Dodean, Elizabeta Samara egységgel került össze a legjobb négy között. Az első szett villámgyorsan a riválisé lett, a folytatásban azonban már a magyarok akarata érvényesült. Előbb szoros csata után egyenlítettek, majd a harmadik játszmát simán hozták, így máris náluk volt az előny.

A negyedik felvonás ismét kiegyenlített küzdelmet hozott, hol az egyik, hol a másik fél vezetett, de a végén ismét a szettlabdákat is hárító magyarok örülhettek, akik így karnyújtásnyira kerültek a döntőtől. A 2009-ben győztes, tavaly pedig – a 2008-ban aranyérmes magyarokhoz hasonlóan – bronzérmes román kettős az ötödik játszmában szépíteni tudott, s ez elbizonytalanította Pótáékat. A folytatásban sokat hibáztak, fáradni látszottak, így odalett a kétjásztmás előny, és következhetett a döntő szett.

Ebben pillanatok alatt 0-3 lett “oda”, így Téglás Péter szövetségi kapitány időt kért, de ez sem használt: az ellenfél biztos kézzel gyűjtögette pontjait, a magyarok pedig csak futottak az eredmény után. A románok 10-3-nál hét meccslabdához jutottak, s négyet ugyan elpuskáztak, az ötödiket viszont már beütötték, így 4-3-as győzelmükkel ők jutottak a fináléba.

A döntőben aztán a címvédő Ruta Paskauskiene, Okszana Fagyejeva fehérorosz, orosz kettős diadalmaskodott Dodeanék ellen, míg a férfi párosoknál a Marcos Freitas, Andrej Gacina portugál, horvát duó nyerte az aranyérmet.

Eredmények – asztalitenisz-Eb

Női páros, elődöntő:

Daniela Dodean, Elizabeta Samara (román)-Tóth Krisztina, Póta Georgina 4-3 (7, -10, -6, -12, 7, 7, 7)

Ruta Paskauskiene, Okszana Fagyejeva (litván, orosz)-Li Jie, Jelena Tyimina (holland) 4-2 (5, 10, -6, 9, -7, 8)

Női páros, döntő:

Ruta Paskauskiene, Okszana Fagyejeva (litván, orosz)-Daniela Dodean, Elizabeta Samara (román) 4-2 (-8, -2, 10, 7, 9, 8)

Férfi páros, döntő:

Marcos Freitas, Andrej Gacina (portugál, horvát)-Alexandr Sibajev, Kirill Szkacskov (orosz) 4-0 (3, 8, 7, 10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik