Sport

Második sora repítette a Volánt

A Sapa Fehérvár AV19 együttese nyerni tudott az osztrák Villach otthonában az EBEL pénteki játéknapján.

Volt törleszteni valója Kevin Primeu fiainak, ugyanis a sereghajtó Villach az osztrák hokiliga második fordulójában épp Székesfehérvárron tudott diadalmaskodni – összesen kétszer nyert eddiga szezonban a gárda.

Ennek megfelelően a mieink az első harmadban meg is tornáztatták Bernhard Starkbaumot a hazai kapuban, ám mindezek ellenére mégis Adam Munrónak kellett elsőként kibányásznia maga mögül a pakkot Nikolaus Hartl találata után. Lélektanilag rendkívül fontos pillanatban, az első szünetet jelzó dudaszó előtt hét másodperccel egalizált a Sapa, az örökifjú Palkovics Krisztián lőtt gólt Kovács Csaba és Ladislav Sikorcin összjátéka után.

 

A második etap hazai emberelőnnyel indult, de sikerült kibekkelni Christian Borgatello kiállítását, majd egy négy a négy elleni szituációt Eric Johansson használt ki, Palkovics ezúttal előkészítőként jeleskedett. Húsz másodpercig sem örülhetett azonban a Fehérvár, Markus Peintner ugyanis egyenlített, ám egy másodperccel a szünet előtt az eddigiek alapján pazar igazolásnak számító Derek Ryan újra a Fehérvári Ördögöket juttatta előnybe.

Fordulás után nem sokkal újra az amerikai center villant, a hazaiak pedig nyolcadik vereségük felé tartottak. Jól zárt a vendég védelem, így a Villach a hajrában hiába próbálkozott a kapus lehozatallal, újabb zakó lett a vége.

Az Olimpija Ljubljana mindeközben nem tette meg azt a szívességet, hogy kikapjon Grazban, így a Sapa Fehérvár AV19 továbbra is negyedik az EBEL pontvadászatában.

Eredmény – EBEL, 10. forduló
Villach – Sapa Fehérvár AV19 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik