Sport

Már biztosan érmes a Tóth, Póta duó

Bejutott az elődöntőbe a Tóth Krisztina, Póta Georgina kettős, férfi párosunknak viszont nem sikerült a bravúr az asztalitenisz-Eb-n.

A tavaly harmadik, 2008-ban pedig aranyérmes Tóth, Póta kettős a legjobb nyolc között a Viktorija Pavlovics, Szvetlana Ganyina fehérorosz, orosz párost győzte le magabiztosan, 4-0-ra a lengyelországi Gdanskban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Az első szett még szoros volt, a folytatásban azonban Pótáék hengereltek a védekező stílusú rivális ellen, így bejutottak a párosverseny elődöntőjébe.

Tóthék szombaton 10:45 órától vívják majd az elődöntőt, ellenfelük a román Daniela Dodean, Elizabeta Samara duó lesz.

A férfiak versenyében a Jakab János, Kosiba Dániel kettős kikapott a jóval esélyesebb Bojan Tokic, Aleksandar Karakasevic szlovén, szerb duótól, így a legjobb nyolc között fejezték be szereplésüket.

A magyarok egy szettet tudtak nyerni a péntek délutáni találkozón, teljesítményük ezzel együtt is bravúros, hiszen csütörtökön kiejtették az első helyen kiemelt svéd Par Gerell, Jens Lundqvist párost.

Péntek este a női egyes nyolcaddöntőiben is zajlott a küzdelem: Póta Georgina óriási csatában, a döntő szettben meccslabdát hárítva verte az ázsiai származású, luxemburgi színekben versenyző Ni Xia Liant, míg Tóth Krisztina – aki csapattársához hasonlóan már biztos olimpiai induló – a cseh Renata Strbikova felett diadalmaskodott magabiztosan. Győzelmüknek köszönhetően mindketten a legjobb nyolc közé jutottak.

Lovas Petra ugyanakkor nem bírt a 2009-ben ezüstérmes, ukrán Margarita Peszockával, így számára befejeződött az Eb.

A szombat délelőtti páros elődöntő után Póta 13 órától, Tóth pedig 14:30-tól áll majd asztalhoz az egyes negyeddöntőjében, előbbi a holland Li Jiaóval, utóbbi pedig a német Irene Ivancannal néz majd farkasszemet.

Eredmények – asztalitenisz-Eb
Női páros, negyeddöntő:
Tóth Krisztina, Póta Georgina-Viktorija Pavlovics, Szvetlana Ganyina (fehérorosz, orosz) 4-0 (11, 7, 7, 8)
Férfi páros, negyeddöntő:
Bojan Tokic, Aleksandar Karakasevic (szlovén, szerb)-Jakab János, Kosiba Dániel 4-1 (9, 7, 4, -5, 5)
Női egyes, nyolcaddöntő:
Póta Georgina-Ni Xia Lian (luxemburgi) 4-3 (-7, 10, -4, 6, 1, -8, 11)
Tóth Krisztina-Renata Strbikova (cseh) 4-1 (6, 4, -12, 11, 9)
Margarita Peszocka (ukrán)-Lovas Petra 4-1 (8, 10, 7, -6, 4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik