Sport

Berkiék nagyon várják a döntőt

Nyugodtan készül a szombati lólengés fináléjára a címvédő Berki Krisztián és a szintén finalista Hidvégi Vid Tokióban, a tornászok olimpiai kvalifikációs világbajnokságán.

Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint a világbajnok 6.7 kiinduló pontú gyakorlattal versenyzik. Mindkét sportoló nagyon várja már a holnapi megmérettetést, nem fizikailag, hanem szellemileg nehéz a selejtezők után hat napig a csúcson tartani magukat. A csapatvezető szerint minden rendben velük, és felkészültek a döntőre.

A finálét nagy izgalommal várja a helyszínen az olimpiai bajnok Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is. “Nagy öröm számomra, hogy tegnap együttműködési megállapodást írhattunk alá a Japán Olimpiai Bizottsággal, holnap pedig a helyszínen szurkolhatom végig Berkiék döntőjét. Őszintén szólva nagy izgalommal készülök a döntőre, hiszen akár két olimpiai kvóta sorsa is eldőlhet. Nagyon drukkolok a fiúknak” – mondta Borkai.

A lólengés fináléja magyar idő szerint szombaton reggel 7.45 órakor kezdődik, a magyar csapat hétfőn 19.05 órakor érkezik meg Ferihegyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik