Sport

LeBron James az NFL-be tart?

Mivel egyre tovább húzódik az NBA lockoutja, így a Miami Heat kiválósága másik sportág felé kacsingat: úgy tűnik, az amerikaifutball lehet a befutó.

Mint ismert, egyre tovább húzódik az NBA játékosai és klubtulajdonosai közti vita, ezért egyelőre tippelni sem lehet, mikor írhatják alá a felek az új kollektív szerződést, véget vetve ezzel a lockoutnak. Így a játékosoknak más foglalkozás után kell nézniük, mint ahogy azt az NFL-ben is tették.

Nincs ezzel másképp LeBron James, a Miami Heat játékosa sem, akit az elmúlt hetekben többször is az amerikaifutballal hoztak kapcsolatba, talán nem is hiába. A napokban ugyanis Pete Carollal, a Seattle Seahawks vezetőedzőjével és alelnökével twitterezett James, akit az előző idényben playoffig jutó gárda trénere elkapóként tudna elképzelni a csapatnál, sőt, Caroll még egy LeBron feliratú Seattle mezt is legyártatott, a biztonság (vagy éppen a vicc) kedvéért. Természetesen mindez csak feltételezés, ugyanis annak az esélye, hogy a Miami Heat elengedi egyik legjobbját – hiába nem mindíg úgy teljesített, ahogy azt elvárták tőle -, és a Seahawks ténylegesen aláiratná vele a szerződést, meglehetősen alacsony.

Néhány mondat az üzenetváltásból

Caroll: “Tisztában vagy azzal, mennyit keres egy újonc a ligában?”
James: “Többet, mint amennyit most én.”
Caroll: “Szerintem jó elkapó lennél, de te milyen pozíciót gondolsz magadnak? Védő?”
James: “Természetesen elkapó.”

Azonban az, hogy James tényleg kacérkodik a gondolattal, hogy amerikaifutballt játszon, nagyon is valós, ugyanis az elmúlt héten visszament egykori középiskolai csapatához – ahol meghatározó alakja volt a támadóegységnek, amíg át nem váltott a kosárlabdára -, az Akron St. Vincent-St. Mary-hez, és teljes felszerelésben beállt néhány passz erejéig.

LeBron James nem volt ügyetlen a gyepen:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik