Sport

Kovács Katalinék a Balatonon edzenek

Új helyszínt választott az őszi alapozó munkáhozCsipes Ferenc kajakos edző, az olimpiai bajnok Kovács Katalin is Balatonalmádiban edz.

„Kezdésnek egy kicsit újat, egy kicsit mást akartam. Nem szerettem volna odamenni, ahol a fél életüket töltik a lányok, éppen ezért esett a választásom Balatonalmádira és az egyik ottani szállóra.

Új impulzusok, új élmények érik itt a csapatot és egy kicsit más munkát is tudunk végezni, mint amit eddig megszoktunk” – fejtette ki Csipes Ferenc, hogy miért éppen a Balatonnál kezdi meg a csoportja a felkészülést a londoni olimpiára.

És hogy mi szerepel a programban?

„A szállodában kondizunk és úszunk. A Balaton körüli kerékpárút pedig tökéletes a futáshoz és a biciklizéshez, sőt hegyi futásaink is lesznek, és természetesen evezünk is majd. Találtam egy megfelelő helyszínt a hajók tárolásához, így keddtől már evezhetnek is a lányok. Körülbelül 10-15 fok van, szűrt napfény, ami ideális az őszi munkához” – magyarázta Csipes Ferenc, akinek a csoportja egy fővel bővült: az MTK-s Groholy Orsolya csatlakozott a lányokhoz (bár a Honvédhoz történő átigazolása még folyamatban van).

Ahogyan a szegedi MOL világbajnokság előtt is, a szolnoki Folláth Vivien is részt vesz majd egy-egy felkészülési szakaszban.

„Péntekig Balatonalmádiban leszünk, majd a Honvédnál és Dunavarsányban folytatjuk a munkát. Télen semmi extra nem szerepel a programban, február közepétől április közepéig pedig a szokott helyszínen, Törökországban készülünk” – tette hozzá az edző.


Kovács Katalin
a sokadik alapozását kezdte el október elején, és izgatottan vágott neki az olimpiai felkészülésnek.

„Kemény év áll előttünk, de szerencsére volt elég időm rápihenni a londoni felkészülésre. Pont jókor mentem el nyaralni, Horvátországban, Olaszországban és Németországban jártam, és úgy jöttem vissza, hogy már nagyon hiányzott a kajakozás.

Az elején természetesen még nehézkesen megy egy-két dolog, de általában hamar belerázódunk a lányokkal. Jópofa dolognak tartom ezt a balatoni hetet, mert bár keményen dolgozunk, még sincs olyan érzete, mintha edzőtáborban lennénk. Azt hiszem, mindenkire jó hatással van ez a kezdés” – magyarázta a kétszeres olimpiai bajnok versenyző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik