Sport

Hidvégi élete legjobbját produkálta az edzésen

Berki Krisztián és Hídvégi Vid két edzéssel készült Tokióban a tornászok olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a lólengés szombati döntőjére.

A világbajnokot hetedikként, míg Hidvégit hatodikként szólítják majd a szerekhez. Hidvégi Vid tájékoztatása szerint a csütörtöki edzésen lepróbálták a finálét, vagyis az időrend szerint készültek, neki például a melegítés és a szólítás között negyed órája lesz.

“Alig várom már a finálét, megmondom őszintén, ma nagyon boldog vagyok. Úgy érzem, életem legjobb gyakorlatát produkáltam az edzésen, az egész gyaki jó volt, a leugrás is hibátlan. Így szeretnék teljesíteni szombaton. Nagy nevekkel versenyzem a döntőben, de úgy érzem, van mit keresnem a legjobb 8 között, mert ez a gyakorlat megállja a helyét a döntőben. A célom, hogy hibátlanul teljesítsek, és hogy ez mire lesz elég, azt majd a bírók eldöntik” – nyilatkozta Hidvégi.

Az edzések tehát továbbra is jól mennek, Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke is bízik a sportolókban. “Remélem, hogy mindketten megcsinálják hibátlanul a gyakorlatukat. Ha ez sikerül, úgy gondolom, Berki mindent visz, vagyis meglesz az olimpiai kvalifikáció és a címvédés is. Ahogy elnéztem, Hidvégi a negyedik-hatodik legjobb gyakorlatot tudja, és úgy gondolom, akár helyezésekkel is előrébb léphet. Nagyon örülök, hogy Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is a helyszínen drukkol Berkiéknek” – nyilatkozta a sportági szövetség vezetője.

A lólengés fináléja magyar idő szerint szombaton reggel 7:45 órakor kezdődik, a magyar csapat hétfőn 19:05 órakor érkezik meg Ferihegyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik