Sport

Fogyatékos gyerekeknek kér segítséget a paratriatlonista

Kétszeres világbajnok paratriatlonistánk, Boronkay Péter kéri a segítségeteket fogyatékos gyerekek számára.

Az elmúlt esztendőkben sikert sikerre halmozott a kecskeméti Boronkay Péter, aki a többi közt világ- és Európa-bajnok lett a paratriatlon versenyeken.

Most sporttársai és a közvélemény segítségét kéri abban a közleményében, amelyet mi is közlünk az alábbiakban. A cél, hogy megfelelő sporteszközöket, sportruházatot kapjanak azok a fogyatékos gyermekek, akiknek a sport segíthet a későbbiekben egészségük javításában.

Boronkay Péter felhívása
– Régi futócipőd már nem alkalmas a futásra?
– Megvan már benne az a bizonyos km?
– Megválnál tőle, de kidobni nem akarod?
– A polcon csak kerülgeted, csak a port fogja?
Itt az alkalom, hogy egy jó ügy érdekében megválj tőle! Bizonyára tudjátok, (vagy aki nem, annak most elárulom) hogy a triatlon mellett középsúlyos és halmozottan súlyos értelmi fogyatékos gyerekekkel foglalkozom.
Többségük hátrányos helyzetben él, nevelőszülőkkel, vagy éppen állami gondozásban. Sok esetben egy póló, vagy tornacipő is nagy anyagi megterhelést jelent számukra. Innen jött az ötlet, hogy a már nem használt futócipőket, egyéb sportfelszerelést ezeknek a gyerkőcöknek, fiataloknak összegyűjtsük.
Amennyiben ilyen formában kívánsz megválni Te is cipődtől, várjuk felajánlásodat a Bécs-Pozsony-Budapest befutójánál lévő sátornál október 23-án vasárnap a Kós Károly sétányon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik