Sport

David Haye bejelentette visszavonulását

Korábbi ígéretéhez híven csütörtökön, 31. születésnapján bejelentette visszavonulását David Haye, korábbi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok.

“Tegnap éjfélkor a profi pályafutásom véget ért – nyilatkozta Haye. Azóta tudom, hogy ezen a napon fogom abbahagyni, mióta tízéves koromban felkötöttem az első pár kesztyűmet.”

Haye előbb cirkálósúlyban három szervezet – a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Boksz Világszövetség (WBA) – világbajnoki övét szerezte meg, majd a “király kategóriában” 2009-ben az orosz óriás, Nyikolaj Valujev legyőzésével ült fel a WBA trónjára. Az abszolút bajnoki címet ugyanakkor nem sikerült elhódítania, miután idén július 3-án egyhangú pontozással kikapott az ukrán Vlagyimir Klicskótól.

 

Korábban úgy tűnt, még összejöhet egy Klicsko elleni visszavágó, ám ezzel a bejelentéssel minden bizonnyal búcsút inthetünk az összecsapás második felvonásának.

“Végül ugyan elbuktam, de világbajnoki címeket nyertem két súlycsoportban. Minden idők egyik legjobb brit bokszolója vagyok” – tette hozzá Haye, aki 27 mérkőzéséből 25-öt nyert meg pályafutása alatt.

A nem túl színvonalas Haye-Klicsko-csata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik