Sport

Bukott asszók: Szász is nagyon hamar búcsúzott

Csütörtökön is gyorsan kiesett a tavalyi magyar érmes a cataniai vívó-vb-n: ezúttal Szász Emese búcsúzott már a 64 között.

Továbbra sem megy a magyar vívóknak a cataniai világbajnokságon. Most Kulcsár Győző tanítványa, Szász Emese búcsúzott nagyon korán a női párbajtőrözők között.

A 2010-ben Párizsban ezüstérmes magyar párbajtőröző – aki az elmúlt hetekben könnyített edzéseket végzett fájós könyöke miatt – gyakorlatilag végig hátrányban volt az idén Ázsia-bajnok Csoj In Jeonggal szemben, és később sem tudott újítani.

“Hiányzott a vívásomból az átütőerő, márpedig az én esetemben ez a kulcs” – kezdte értékelését csalódottan Szász Emese. “A könyökömből még lidokainnal sem sikerült kivenni a fájdalmat, pedig már két hete visszafogottan edzettem, szteroidinjekciókat kaptam. Letapadt egy izom és begyulladt. A fájdalom miatt, meg az utolsó két hétben elvégzett visszafogott edzésmunka miatt bátortalanok voltak a támadásaim. Ellenfelem jól vívott, én nem.”

Ami az olimpiai kvalifikációs esélyeket illeti, Szász azt hangsúlyozta, hogy a csapatnak is van esélye kijutni, először ezt az utat szeretnék bejárni.

“Ha ez összejön, akkor eleve ott lehetünk Londonban, ha pedig nem, meg kell majd nézni, hogyan alakul a ranglista, s ha az sem kedvező, még mindig lesz egy zónaverseny, amin persze szintén nem könnyű kvótához jutni a mi fegyvernemünkben.”

Kiesett a másik főtáblás magyar, Takács Emese is, aki olasz ellenféltől kapott ki.

A fináléban két kínai csapott össze, s közülük Li Na nyerte meg az aranyérmet.

Eredmények – a 64 között, női párbajtőr
Csoj In Jeong (dél-koreai) – Szász Emese 15-11
Rosella Fiamingo (olasz) – Takács Emese 15-11
A végeredmény:
1. Li Na (Kína)
2. Szun Jü-csie (Kína)
3. Ana Branza (Románia) és
Anca Mariou (Románia)
…33. Szász Emese
…47. Takács Emese
…72. Antal Edina
…77. Békefi Edina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik