Sport

Az olasz úszóklasszis nem vinné az olimpiai zászlót

Megtiszteltetésnek számít vagy fárasztó kötelesség az olimpiai zászlóvivő feladata? Vita robbant ki az olasz sportéletben.

“Ha nekem ajánlanák fel, visszautasítanám. Nyolcórás feladatról van szó, és mivel úszó vagyok, ez a lábamnak megterhelő lenne, még akkor is, ha másnap nem kellene versenyeznem” – mondott határozott nemet Federica Pellegrini olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó.

A hirtelen tett nyilatkozatot a sportoló később korrigálni igyekezett, hangsúlyozva: természetesen nagy megtiszteltetés lenne számára, ha az Olasz Olimpiai Bizottság őt kérné fel londoni zászlóvivőnek, de fájó szívvel visszautasítaná, mivel a megterhelő feladat veszélybe sodorhatná a londoni teljesítményét.

Pellegrini rögtön megoldást is talált: azt javasolta, hogy a friss tőröző világbajnok Valentina Vezzali vezesse a londoni olimpia nyitóünnepségén felvonuló olasz csapatot.


“A lobogó vitele nem keresztút, hanem valódi megtiszteltetés”
– reagált Gianni Petrucci, az olasz olimpiai bizottság elnöke, hozzátéve: csak jövő májusban jelölik ki a zászlóvivőt.

Pellegrini első versenye a londoni nyitóünnepség után 36 órával lesz – írták az olasz sportlapok, melyek szerint a 23 éves úszófenomén nem túl diplomatikus kijelentéseivel próbálta meg elkerülni, hogy neki kelljen vinni az olasz zászlót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik