Sport

Kéri a B próbát a doppingügyben érintett kajak-kenus

A sportoló vitatja a doppingvétség elkövetését. Egyelőre nem nevezik meg, hogy kiről van szó pontosan.

A doppingügyben érintett versenyző jogi képviselője arról tájékoztatta a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget (MKKSZ), hogy a sportoló vitatja a doppingvétség elkövetését és kéri a B minta analízisét – közölte az MKKSZ.

A Sport24 szeptember végén írt róla, hogy információnk szerint a magyar kajak-kenu sportban az egyik férfi versenyzőnél pozitív doppingtesztre bukkantak az ellenőrök. Aznap a sportági szövetség is megerősítette, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) tájékoztatása szerint a sportág egyik felnőtt versenyzője pozitív vizeletmintát produkált egy tavaszi ellenőrzés során.

“Az érintett sportoló idén egyetlen jelentős világversenyen, így természetesen a szegedi világbajnokságon sem szerepelt a magyar válogatottban” – közölte akkor az MKKSZ, amely a jogszabályi előírásoknak megfelelően már felfüggesztette a sportoló versenyzési engedélyét, és az intézkedés a doppingeljárás végéig mindenképpen érvényben marad.

A szerdai közlemény hangsúlyozza: a személyiségi jogok védelme miatt, a versenyző jogi képviselőjének kérésére a sportolót nem áll módjukban megnevezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik