Sport

Fecsó bá’ Budán képzelné el a vízilabdacentrumot

Elégedetlen a nemzeti vízilabdacentrum tervezett pesti helyszínével a pólószövetség utánpótlás-igazgatója, Kemény Ferenc.

Ahogyan arról írtunk, a Magyar Vízilabda Szövetség nagy volumenű beruházásra készül, amelynek során egy korszerű, minden igényt kielégítő centrumot hozna létre a sportág számára. A helyszín a Megyeri-híd környéke lenne.„

“Kellően messze van a Megyeri hídtól ahhoz, hogy megállapíthassuk: olyan ötven évre lesz szükség, hogy oda eljuthassanak a pólózni vágyó gyerekek. Semmiféle közlekedési lehetőség nem adott. Egy fantasztikus uszodakomplexumról van szó egy elképzelhetetlenül alkalmatlan helyen”” – bírálta saját szövetsége pályázatát, annak helykiválasztását Kemény Ferenc.

A 14 milliárdos pályázat tervei szerint a centrumban helyet kapna egy 4500 néző befogadására alkalmas ötvenméteres fedett-, egy hasonló paraméterű nyitott uszoda, és legalább három tanmedence. A komplexumhoz tartozna egy kétszáz-háromszáz személynek szállást nyújtó sportkollégium.

„”Ilyen pólóközpontot csakis Budán szabad felépíteni. Ott van például Óbuda számtalan remek lehetőséggel”” – jelezte Kemény Dénes édesapja.

Indoklásul azt hozva fel, hogy a főváros budai oldala nagyon rosszul áll uszodákkal. A szövetség igazgatója a pályázat születéséről azt mondta: „“Esetenként elnökségi üléseken felmerült a téma, de a kivitelezésbe már nem láttam bele, nem is a dolgom szűken értelmezve. De attól az a szakmai véleményem: amennyire szükség lenne saját bázisra, uszodára a magyar vízilabdázásnak, annyira nincs rá szükség azon a helyen”.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik