Sport

30 ezer játékos, 30 millió dollárért küzd a Wembley-ben

IA tervek szerint a világ legnagyobb pókeres versenysorozatát rendezik jövőre. A nyitányon, a Wembley-ben harmincezer játékos küzd majd a 30 millió dollárért.

.

A Full Tilt Pokert is megvásárló Laurent Tapie Csoport bejelentette, hogy jövőre megrendezi a világ legnagyobb pókerversenyét, írja a Poker.hu.

A fiatal francia befektető, Laurent Tapie folytatja édesapja hagyományait, és továbbra is kész megmenteni olyan cégeket, amelyekben van potenciál és lehetőség. Így tett a Full Tilt Pokerrel is, amikor október elején megvásárolta a csőd szélén álló pókertermet.

Úgy látszik Tapienak ez csak egy kiinduló pont volt a pókeres üzleti világban, mint kiderült számos nagyszabású terve van, amelyek közé tartozik az ISPT, azaz az International Stadium Poker Tour.

A világ legnagyobb versenysorozatát számos újítás jellemzi, többek közt megoldást kellett találni a 30 ezer pókeres együttes játéklehetőségére. Ehhez túl kicsi lenne egy szimpla kaszinó, így nagyban gondolkodott Tapie. Végül arra jutott, hogy minden versenyt egy-egy híres stadionban rendez, a koncepció szerint az első játéknapon a versenyzők a lelátó székeibe szerelt monitoron fognak egymás ellen játszani, egészen addig, míg a harmincezer fő, háromezerre nem fogy.

Ekkor a játékosok levonulnak a stadion zöld gyepére, és további négy tornanapon keresztül nyüstölik egymást, mindaddig, míg meg nem születik a győztes, akinek Tapie 10 millió dollár nyereményt garantál.

Az első versenyt jövőre rendezik a Wembley-ben, az időpont még nincs lefixálva, ez nagyban függ az angol válogatott nemzeti meccseitől is, de előreláthatólag augusztus 15. és október 9. között kerül majd rá sor.

A versenyre csak online selejtezőkről lehet bejutni, így valószínűsíthető, hogy ennek a kvalifikációs lehetőségnek a jövőre újrainduló Full Tilt Poker lesz a helyszíne.

Az ISPT promó videója:

Ajánlott videó