Sport

Szenzációs magyar siker a férfi asztaliteniszezőktől

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott 3-2-re legyőzte a sokkal esélyesebb beloruszokat, és bejutott a legjobb nyolc közé a gdanski Eb-n.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a magyar női asztalitenisz-válogatott harmadik mérkőzését is megnyerte, és csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé a lengyelországi Európa-bajnokságon.

A férfiak aztán vasárnap este ugyanezt a bravúrt érték el, miután az előzetes várakozásokat felülmúlva megverték a Samsonovval felálló Fehéroroszországot.

Végül Vladimir Samsonov ellen nem sikerült meccset nyerni, de az összes többi egyest hozta a magyar csapat. Harczi Zsolt válogatottja háromórás maratoni csatát követően győzött, minden további találkozó döntő szettben dőlt el.

Először Jakab János nyert a már-már veteránnak számító, de rendkívül jó védő stílusú Chtchetinine ellen, majd Samsonov igazolta klasszisát és sima 3:0-s győzelemmel kiegyenlített. A harmadik mérkőzést Pattantyús Ádám meccslabdát hárítva hozta, öt szettben. Samsonov is nyerte a kötelezőt, így az utolsó, Fazekas Péter-Chtchetinine mérkőzés döntötte el a negyeddöntőbe jutást.

A meccsen negyedórás áramszünet is nehezítette a körülményeket, de Fazekas a döntő szettben 2-4-ről nyert. Az elmúlt évtizedben nem fordult elő az, hogy a fiúk és a lányok is negyeddöntőt játszanak a kontinenstornán. A férfiak hétfő este Portugáliával találkoznak.

Eredmény – asztalitenisz-Eb, csapatverseny, B-csoport
Magyarország – Fehéroroszország 3-2
Jakab János – Chtchetinine Evgueni 3-2
Fazekas Péter – Samsonov Vladimir 0-3
Pattantyús Ádám – Platonov Pavel 3-2
Jakab János – Samsonov Vladimir 0-3
Fazekas Péter – Chtchetinine Evgueni 3-2
Oroszország – Fehéroroszország 3-1
Oroszország – Anglia 3-0
Végeredmény: 1. Oroszország 2. Magyarország 3. Fehéroroszország 4. Anglia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik