Sport

Már biztosan Eb-érmes a női asztalitenisz-válogatott

A magyar női válogatott bejutott az elődöntőbe, így minimum bronzérmes lesz a gdanski asztalitenisz-Európa-bajnokságon.

A Tóth Krisztina, Póta Georgina, Lovas Petra összetételű gárda a hétfői negyeddöntőben a németeket verte nagy csatában, 3-2-re.

Nem örültünk annak, hogy a nyolc között éppen az egyik legerősebb együttest kaptuk, de a magyar csapat sokadszorra bizonyította, hogy nagy lelkierővel és nem mellékesen tudással rendelkezik.

Egy-egy győzelem és vereség után a harmadik párban asztalhoz lépő Lovas Petra nagyszerű játékkal 0-2-ről fordított az ázsiai származású Zhenqi Barthel ellen, majd az ötödik, mindent eldöntő meccsen Tóth Krisztina óriási küzdelemben – a harmadik szettben 1-6-ról felállva – bizonyult jobbnak Kristin Silbereisennél.

A találkozó hat Bundesliga-játékos összecsapását hozta, ugyanis mindhárom magyar Németországban légióskodik.

“A sorsolás előtt éppen a németeket akartuk elkerülni, mert  világranglistás pozíciók alapján előttünk vannak, és a stílusuk sem nagyon fekszik nekünk – mondta Téglás Péter szövetségi kapitány. – A meccs előtt azt mondtam a lányoknak, hogy itt nem a játéktudás, hanem a koncentráció, a figyelem lesz a döntő, és végül igazam is lett. A kritikus szituációkban Lovas és Tóth is vissza tudott jönni, mentálisan erősek voltunk, ennek köszönhető a siker.”

Kedd délelőtt 10 órától a fináléba kerülésért a címvédő hollandok lesznek a következő ellenfelek.

“Jelenleg az övék a legjobb válogatott Európában, ez vitathatatlan. Az elmúlt három évben ők nyerték a csapatversenyt – fogalmazott a szakvezető. – Nem mi vagyunk az esélyesek, így nyugodtan állhatunk oda a mérkőzésre, de persze előre nem adunk fel semmit, nyerni akarunk és megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani.”

A fiúk hétfőn este a portugálokkal vívnak a négy közé jutásért.

Eredmény – asztalitenisz-Eb, nők, nyegyeddöntő
Magyarország – Németország 3-2
Tóth Krisztina – Irene Ivancan 1-3 (-6, 6, -7, -8)
Póta Georgina – Kristin Silbereisen 3-0 (8, 3, 10)
Lovas Petra – Zhenqi Barthel 3-2 (-9, -7, 7, 7, 8)
Póta – Ivancan 0-3 (-8, -9, -5)
Tóth – Silbereisen 3-1 (-6, 5, 7, 6)
A másik meccsen: Hollandia-Spanyolország 3-0

Ajánlott videó