Sport

Lengyel siker a díjlovagló Vk-n

A kaposvári Pannon Lovas Akadémián rendezett viadalon Katarzina Milczarek szerezte meg az első helyet, Ács Róbert legjobb magyarként nyolcadik lett.

Lengyel győzelemmel ért véget a díjlovagló Világkupa-sorozat magyarországi fordulója: a vasárnap délutáni Nagydíj kűrre a hideg idő ellenére is megteltek a lelátók, a közönség 10 nemzet 15  lovasának zenés gyakorlatát láthatta.

Az erős mezőnyben több korábbi kaposvári győztes is helyet kapott, a világ közvetlen élvonalához tartozó Hollandia pedig három párossal is képviseltette magát.

A legjobban mégis a lengyelek szerepeltek, akik az első és a harmadik  helyet is megszerezték. A végső győzelmet Katarzina Milczarek érdemelte ki, aki 11 éves, Ekwador nevű lovával kimagasló produkciót  mutatott be.

A döntőben két magyar is érdekelt volt: a hazai bajnoki címvédő Ács Róbert (képünkön) és Weinzauber a nyolcadik, Komjáthy György és Wolkenstern pedig a 15. helyen zárt.

Az év legnagyobb hazai díjlovas eseményén 15 nemzet 70 lovasa és 81 lova vett részt. A legjobbak között 3 millió forint pénzdíjat  osztottak szét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik