Sport

Radwanska óriási meccsen nyert Pekingben

Agnieszka Radwanska több mint két és fél óra alatt győzte le Andrea Petkovicot vasárnap, a pekingi éjszakába nyúló WTA-torna döntőjében.

A pekingi finálé mindkét játékos számára komoly téttel bírt: a végső győztesnek járó 1000 WTA ponton és 775 ezer dolláros fődíjon túl a Top10-be kerülés (ezzel együtt az esély az indulásra a közelgő isztambuli világbajnokságon) is a játékosok szeme előtt lebegett.

A csaknem másfél órás első szettben Radwanska kezdett jobban, egy különösen hosszú játék megnyerésével ellépett 4-1-re. Petkovicot elsőre súlyosnak látszó térdsérüléssel is ápolták, ám váratlanul feltámadt, és oda-vissza brékek után a játszma végére visszajött 5-5-re, hogy aztán ismét elbukja adogatását. A lengyel ezután már nem hibázott, 7-5 lett első felvonás vége.

A múlt heti tokiói győztes talán kicsit túlságosan is megnyugodott a fordulatos és megterhelő részsiker után. Kiengedett, sokat rontott, a német pedig ezt ki is használta: pillanatok alatt, 6-0-ra húzta be a második szettet.

A döntő játszma hasonlóan zajlott az elsőhöz. Öt játéknak kellett eltelnie ahhoz, hogy egyikük – méghozzá Petkovic – adogatást tudjon hozni. 4-4-nél mégis a huszonkét éves krakkói lány került brékelőnybe, majd kiszerválta a maratoni mérkőzést.

Eredmények – WTA-torna, Peking (4,5 millió dollár), döntő
Radwanska (lengyel, 11.) – Petkovic (német, 9.) 7-5, 0-6, 6-4

Eközben a férfiaknál elkezdődött a Sanghaj Masters két főtáblás összecsapással. Mindkét párharcot a kiemelt versenyző nyerte, Florian Mayer és Stanislas Wawrinka.

Eredmények – ATP-torna, Sanghaj (3,24 millió dollár), 1. forduló
Mayer (német, 15.) – Fognini (olasz) 6-0, 6-2
Wawrinka (svájci, 13.) – Monaco (argentin) 3-6, 6-3, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik