Sport

Hengerelt a Lightning, a Kings hosszabbításban nyert

A hosszabbításban verte meg a Los Angeles Kings a New York Rangerst, míg a Tampa Bay idegenben tudott nyerni az NHL pénteki játéknapján.

Nem volt nehéz dolga a Sabresnek az Anaheim ellen, ugyanis a Kacsák már az első harmadban kétgólos hátrányba kerültek a Helsinkiben rendezett mérkőzésen, majd hiába érkezett a szépítés, a Buffalo még kétszer mattolta Jonas Hillert.

Ugyancsak könnyűre sikeredett a Tampa Bay Lightning rajtja, bár az első gólt még a Carolina szerezte, de a  vendégek tudatták, nem lesz kérdéses a győztes kiléte: két harmad alatt ötször is betaláltak, köztük két emberelőnyös találatot szerezve. Szintén ötöt lőtt a Detroit Red Wings, viszont hármat kapott az Ottawa Senatorstól, igaz, 5-0-ás előnynél már megtehették a piros-fehérek, hogy visszább vegyenek az iramból.

Eddig könnyű mérkőzésekről beszéltünk, de ezután jönnek a küzdelmes csaták. A sort a Columbus Blue Jackets-Nashville Preadtors mérkőzés nyitja, mivel 3-1-es vendég előnynél a Blue Jackets mindent feltett az egyenlítésre, de csak a szépítés sikerült, bár Rick Nash gólja után még volt tíz perce a hazaiaknak.

Csak három gólt hozott a 2010-es bajnok, Chicago Blackhawks dallasi vendégjátéka, viszont a hazaiak örülhettek jobban: a Stars Alex Goligoski és Jamie Benn találataival kétgólos előnyhöz jutott, és sokáig úgy tűnt, gólképtelen marad a Chicago, de 14 másodperccel a vége előtt Nick Leddy szépíteni tudott. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Benn a harmadik harmadban olyan erővel lökte a palánkra Niklas Hjalmarssont, hogy összetört a plexi.

Benn ütközése:

A pénteki játéknap legnagyobb izgalmait a Stockholmban lejátszott Los Angeles Kings-New York Rangers mérkőzés hozta, mivel a Kings vezetése után egyenlíteni, sőt fordítani is tudott a Rangers, Callahan és Gaborik góljai révén, de öt perccel a találkozó vége előtt ismét a New Yorkiak gólvonala mögé került a korong. A hosszabbítást a Los Angeles bírta jobban idegekkel: emberelőnyben higgadtan építették fel a támadást, és a befejezésnél Jack Johnson nem hibázott (3-2).

A Kings hosszabbításos győzelme:

Eredmények – NHL
Los Angeles Kings-New York Rangers 3-2 /hosszabbítás után/ (1-1, 0-0, 1-1, 1-0)
Buffalo Sabres-Anaheim Ducks 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)
Detroit Red Wings-Ottawa Senators 5-3 (1-0, 3-0, 1-3)
Carolina Hurricanes-Tampa Bay Lightning 1-5 (1-0, 0-2, 0-3)
Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)
Dallas Stars-Chicago Blackhawks 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik