Sport

A Veszprém második meccsét is megnyerte a BL-ben

A magyar bajnok 32-25-re legyőzte a dán Silkeborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Az MKB Veszprém múlt hét vasárnap a Kielce otthonában aratott négygólos győzelemmel kezdte meg a B-csoport küzdelmeit, míg a Silkeborg otthon kapott ki három góllal az Atlético Madridtól.

Mocsai Lajos együttese hazai pályán győzelemre készült a mai mérkőzésen, de a dán bajnoki ezüstérmest sem volt szabad lebecsülni. A 250. nemzetközi mérkőzésén pályára lépő bakonyi együttes jól kezdett, Ilyés Ferenc két góljának is köszönhetően öt perc után már 4-1-re vezettek a hazaiak.

A dánok azonban tartották magukat, a Veszprém négygólosnál nagyobb előnyt ekkor nem tudott kialakítani, de a vezetés végig megmaradt, pedig volt, hogy már csak egy találat volt a két gárda között.

15-11-es állásnál, a szünet előtt időt kért Mocsai Lajos, ezután pedig Császár Gábor és Carlos Pérez is betalált, így az első félidő végén 17-11-re vezetett a Veszprém.

A második játékrészben nem fenyegette veszély a magyar bajnok vezetését, Mirko Alilovic remekelt a kapuban. Nagyjából beállt a különbség, a két csapat egymásnak válaszolgatott a kapuk előtt. A végén a szünetig kialakított hatgólos előnyre még egyet sikerült rápakolni, 32-25-ös győzelmével a Veszprém megerősítette vezető helyét a csoportja élén.

A találkozó legeredményesebb játékosa Marko Vujin lett nyolc góljával, Császár Gábor hatszor volt eredményes, míg a vendégektől Fredrik Petersen (6 gól) és Dennis Kirkegaard (5 gól) volt a legveszélyesebb.

Eredmény – Velux férfi kézilabda BL, B-csoport, 2. forduló
MKB Veszprém – Bjerringbro-Silkeborg (dán) 32-25 (17-11)
Gólszerzők: Vujin 8, Császár 6, Sulic 4, Terzic 4, Ilyés 2, Iváncsik T. 2, Perez 2, Gulyás 1, Iváncsik G. 1, Laluska 1, Vilovski 1, illetve Petersen 6, Kirkegaard 5, Arrhenius 3, Baagö 3, Hansen 3, M. Nielsen 2, Tuzolana 2, Schmidt 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik