Sport

Új légiós Sopronban és Zalaegerszegen

A ZTE férfi kosárlabdacsapata idei első amerikai játékosát igazolta, míg a Sopron egy hazai mezőnyben ismerős névvel, Benson Egemonyével erősített.

A Zalakerámia ZTE KK és a zalaegerszegi önkormányzat sajtótájékoztatón jelentette be, hogy amerikai játékost igazolt a 23 éves Bryquis Perine személyében – írja a BB1.hu kosaras portál.

A 190 centiméter magas újonc amerikai irányító-hátvéd érkezése azért vált lehetővé, mert a korábban anyagi problémákkal küzdő klubnál megtörtént a konszolidáció, így el lehet kezdeni építkezni.

Perine balkezes, a Green Bay Phoenix együttesétől érkezett, ahol 32 meccsen 11,2-es pontátlagot produkált. Horváth Zsolt, a klub ügyvezetője elmondta, már meg is jött a játékos, aki az első edzésén gyorsnak, robbanékonynak, intelligensnek és nem mellékesen szimpatikusnak tűnt.

Szintén idegenlégióst igazolt a Kis Rába menti Takarék Soproni KC. Horváth Imre együttese az elmúlt esztendőben Pécsen pattogtató Benson Egemonyét szerződtette.

A 28 éves, 205 centis nigériai játékos az Egyesült Államokban, a Niagara egyetemen tanul, tavaly 13,7 pontos és 8,5 lepattanós átlagot ért el.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik