Sport

Nadal bemasírozott az elődöntőbe

A címvédő Rafael Nadal már a legjobb négy között van a Tokióban rendezett keménypályás tenisztornán.

Az egykori világelsőnek ugyanakkor megint nem volt sétagalopp a meccse, ugyanis a kolumbiai Santiago Giraldo az első szettben komoly ellenfélnek bizonyult, az első szettben például rövidítésre kényszerítette neves riválisát. Rafael Nadal aztána másodikban lezárta a meccset, 7-6, 6-3-al jutott be az elődöntőbe. Ellenfele az a Mardy Fish lesz, aki szintén két játszmában jutott túl Bernard Tomicon.

A másik ágon sem történt meglepetés, a második helyen kiemelt brit Andy Murray bejutott a legjobb négy közé, miután szoros csatában, de szettveszteség nélkül legyőzte az argentin David Nalbandiant. Murray ellenfele a harmadik helyen rangsorolt David Ferrer lesz az elődöntőben, a spanyol teniszező a cseh Radek Stepaneket verte.

Eredmények – ATP-torna, Tokió (1,214 millió dollár összdíjazás)
negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Giraldo (kolumbiai) 7-6 (8-6), 6-3
Fish (amerikai, 4.)-Tomic (ausztrál) 6-7 (5-7), 6-4, 6-1
Murray (brit, 2.)-Nalbandian (argentin) 6-4, 7-5
Ferrer (spanyol, 3.)-Stepanek (cseh, 7.) 6-2, 7-6 (7-3)

Pekingben kisebb izgalmak szemtanúi voltak a nézők, egyedül Niculescu és Kirilenko összecsapása volt izgalmas. A román hölgy végül szetthátrányból fordítva verte ellenfelét. A 11. helyen kiemelt Radwanska amúgy is jobban játszott Ivanovicnál, majd a szerb a második játszma közepén feladta a meccset sérülés miatt.

A férfiaknál Tomas Berdych feltörölte a padlót a szebb napokat is megélt Verdascóval, mindössze egy gémet bukott a harmadikként rangsorolt cseh.

Eredmények – pekingi tenisztorna
férfiak (2,1 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Berdych (cseh, 3.)-Verdasco (spanyol) 6-1, 6-0

nők (4,5 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
A. Radwanska (lengyel, 11.)-Ivanovic (szerb) 6-3, 3-2-nél Ivanovic feladta
Niculescu (román)-Kirilenko (orosz) 3-6, 6-3, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik