Sport

Egyedülálló produkció a magyar világbajnoktól

A világbajnok Tokay Máté lett az első magyar wakeboardos, aki egy helikopter után kötve teljesített egy pályát. A bemutatóra Kiskunlacházán került sor.

A Burn Action Team versenyzője csütörtökön teljesítette a Magyarországon egyedülálló mutatványt. A kísérlet közben a MI-2-es helikopter által húzott Tokay Máté a tavon elhelyezett rámpán több hátra szaltót is ugrott, a vízen pedig számos más trükköt is bemutatott.

“Nagyon jól éreztem magam, egy hihetetlen nagy élménnyel lettem gazdagabb” – mondta a Magyar Kupát és Európakupát is nyert Tokay. “Természetesen nagyon izgultam előtte, ez talán érthető is. Óriási érzés egy majdnem 3 tonnás helikopter mögött wakeboardozni.”

 

A tavaly vb-ezüstérmes sportoló ígéretet tett arra, hogy a következő esztendőben is sort kerít egy különleges bemutatóra.

A wakeboard az 1980-as évek végén vált egyre népszerűbbé az egész világon. A sportág a vízisí megjelenése után, annak mintájára alakult ki, keresztezve a hódeszka és a szörf technikájával. A deszkán álló versenyzőket általában egy motorcsónak, vagy a víz felett kifeszített kábelekre rögzített csörlő húzza, s a sportolóknak a hajó mögött keletkező hullámokon, vagy a felszínen kialakított ugratókon, illetve akadályokon kell különböző trükköket bemutatniuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik