Sport

A Szolnok legyőzte az olasz bajnoki ezüstérmest

Négy góllal nyert a Szolnok a Savona ellen a férfi vízilabda Eurokupában, a legjobb 16 közé jutásért zajló küzdelmek során.

A vendéglátó Nice-szel együtt háromcsapatos nizzai torna nyitányán a Tisza-partiak remekül rajtoltak, s – amint azt a helyszínről Mohi Zoltán klubelnök elmondta – nagy csatában, végig magabiztos és jó játékot nyújtva győzött a gárda.Külön kiemelte a kapus, Decker Attila parádés teljesítményét, amit beszédesen minősít, hogy az olaszok 23 kapura lövéséből csak öt lett gól.

A továbbjutáshoz a trióban vagy az első, vagy a második helyen kell végeznie a Szolnoknak, amelyre szombat este 19 óra 30 perctől a házigazda, a pénteken pihenő francia együttes vár.

Eredmény – Eurokupa, E csoport, Nizza:
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Savona (olasz) 9-5 (3-2, 3-1, 3-1, 0-1)
A magyar csapat góldobói: Nyéki, Pásztor 2-2, Gocic, Negrean, Georgescu, Süveges, Kis 1-1

Az Eurokupa nyolcaddöntőjébe jutásért kiírt budapesti torna nyitómérkőzésén az orosz Sturm 2002 magabiztosan nyert a Würzburg ellen; a csehovi alakulat 12 góllal diadalmaskodott a német együttes felett.

A Kőér utcai torna első összecsapásán végig hatalmas fölényben játszott a Sturm, amely 2-1 után 11-1-re húzott el, s a végén még tovább növelte a tetemes különbséget. A csoport harmadik tagja, a házigazda Honvéd szabadnappal kezdte a körmeccses eseményt. A trióból az első kettő jut be a klubpóló második számú kontinentális sorozatának legjobb 16 csapata közé.

A Groupama-Honvéd szombaton az orosz gárda ellen száll vízbe 20:15 órától.

Eredmény – Eurokupa, N csoport, Budapest:
Sturm 2002 (orosz)-Würzburg (német) 16-4 (4-1, 1-0, 6-2, 5-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik