Sport

A Sapa Fehérvár megverte a Ljubljanát is

Egyik mumusa ellen aratott szép győzelmet a fehérvári jégkorongcsapat, így a tabella első felében stabilizálta helyzetét az EBEL-ben.

Amióta a Volán az osztrák jégkorong-bajnokságban szerepel, többször is meggyűlt a baja a szlovén Olimpija Ljubljanával. Énekes Lajos másodedző ki is emelte a péntek esti találkozó előtt, hogy keményen szeretnének visszavágni a vendégeknek az eddigiekért. Sikerült.

Ez azonban nem volt egyszerű, mert a szlovének remekül kezdték a bajnokságot, a forduló előtt a képzeletbeli dobogón álltak. Ennek megfelelően szorosan alakult a találkozó, az első harmadban például nem esett gól. Nem úgy a 29. percben, amikor Hughes megszerezte a vezetést a Ljubljanának (0-1). Sofron István hat perc múlva egyenlített (1-1), a harmad végére pedig már a fehérváriak vezettek Benk András találatával (2-1).

A harmadik etapban kétgólosra növekedett az előny, miután Palkovics passza után Derek Ryan talált Lamoureaux kapujába (3-1). Hogy ne legyen olyan sima, a 46. percben Pance hozta közelebb a vendégeket. Jött azonban Sofron, aki hat perccel a vége előtt Ladányi asszisztját váltotta gólra (4-2) – gólpasszal tért tehát vissza sérüléséből a rutinos játékos.

Az utolsó percre aztán jött a slusszpoén, Nagy Gergő háromgólosra alakította a végeredményt. 5-2-re nyert a Volán, szép győzelmet aratott Kevin Primeau együttese.

Eredmény – EBEL Liga
Sapa Fehérvár AV 19 – Olimpija Ljubljana 3-2 (0-0, 2-1, 3-1)
A gólszerzők: Sofron (35., 55.), Benk (39.), Ryan (41.), Nagy Gergő (60.), illetve Hughes (29.), Pance (46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik