Sport

Speciális kenus tábor az olimpiai kvótáért

A cél az, hogy a májusi pótkvalifikációra ütőképes kenus egység szálljon harcba az európai versenyzők számára megmaradt egyetlen olimpiai kvótáért.

Hétfőtől a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett speciális táborban vesznek részt a legjobb magyar kenus párosok. Dunavarsányba 13 versenyző utazott el: Kozmann György, Kiss Tamás, Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Mike Róbert, Tóth Márton, Nagy Péter, Széles Gábor, Varga Dávid, Korisánszky Péter, Korisánszky Dávid, Németh Szabolcs és Vasbányai Henrik mellett Storcz Botond szövetségi kapitány és két mentor, az olimpiai bajnok Vaskuti István és a világbajnok Hüttner Csaba próbálja megtalálni a legütőképesebb összeállítást a májusi poznani pótkvalifikációs versenyre.

„A C-2 1000 méter kellemetlen csalódás volt számunkra a szegedi világbajnokságon. Se döntős hely, se kvóta nem jutott a mieinknek, ráadásul ez olyan szám, amelyben olimpiai érmek és világbajnoki győzelmek egész sorát tudhatjuk magunkénak. Vagyis eddig a párosok miatt nem igazán kellett aggódnunk, most azonban kialakult egy olyan helyzet, ami mindenképpen új lépések meghozatalára kényszerít bennünket” – mondta Vaskuti István.

A mostani speciális tábor során azt a három duót akarják megtalálni, amelyekkel megkezdik a felkészülést a pótkvalifikációs versenyre.

“Mivel Poznanban csak győzelemmel lehet kvótát szerezni, így speciális felkészülési időszak vár erre a három párosra. A versenyen induló egységnek korán csúcsformába kell lendülni, tudásuk legjobbját kell majd hozni azon a versenyen. Ebben a táborban az a cél, hogy érzelmi és egyéb elfogultságok nélkül, egyetlen cél érdekében mindenki alárendelje magát a különleges párválasztónak. Videófelvételeket, fotókat készítünk az edzésekről, és mindenki elmondja a véleményét az aznapi párjáról” – fogalmazott Vaskuti.

Az még a jövő kérdése, hogy az esetlegesen kvótát szerző páros utazik-e az olimpiára, de a szakember szerint “valamilyen szinten védeni kellene azt az egységet, amely esetleg Poznanban kikaparja a gesztenyét ennek a szakágnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik