Sport

Bacskai Balázs félprofi bokszoló lehet

Bacskai Balázst az újonc Leipzig Leopards kiválasztotta az AIBA félprofi sorozatának, a WSB-nek a játékosbörzéjén Bakuban.

Az amerikai profi sportok mintájára rendezett drafton a lipcseiek másodikként választhattak, s ők a tavalyi Európa-bajnokság 69 kg-os kategóriájának magyar aranyérmese mellett döntöttek az olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság csütörtöki szünnapján.

A második szezonja előtt álló WSB-ben mindössze öt kategória van, s a súlycsoportok a +91 kg-ot leszámítva eltérnek az amatőrökéitől, így például Bacskai Balázs a 73 kilogrammos középsúlyban vívja majd meccseit.

 

A sorozatban még egy magyar, az idén 81 kg-ban Eb-bronzérmes Szellő Imre szerepel, aki már a WSB első idényében is bokszolt: ő a most novemberben kezdődő, s jövő áprilisban záródó szezonban a D&G Milano Thunders színeiben lép majd kötelek közé.

A 12 csapatos mezőny két hatos csoportban kezdi meg a küzdelmeket, melyek novembertől február végéig tartanak. Ezt követően jön a kieséses szakasz, az oda-visszavágós rendszerű negyeddöntők és elődöntők után pedig április végén a döntő, melyen egyben az egyéni kategóriák fináléit is megtartják.

A WSB-ben a szabályrendszer is eltér az amatőrökétől, ugyanis fejvédő és felső nélkül küzdenek a felek, méghozzá hétszer három perces mérkőzéseken. A csapatoknak legalább 15 bokszolót kell foglalkoztatniuk, köztük – 15 öklöző esetén – minimum négy külföldit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik