Sport

27 másodperces a világ leghosszabb gólüvöltése

A román Ilie Dobre egy Európa Liga-találkozón megdöntötte a levegővétel nélküli gólüvöltés hosszúságának világrekordját.

Bevalljuk őszintén, elhaladt a figyelmünk egy ősz eleji világrekordról. Nem hittük volna ugyanis, hogy a gólüvöltés hosszának kategóriájában is “kiosztják” ezt az elismerést.

Most ráleltünk az információra, amely szerint Ilie Dobre, az egyik román rádióállomás riportere a Gas Metan-KUPS Kuopio Európa Liga-találkozón levegővétel nélkül 27 másodpercig ordította: “Góól!”

Az előző rekordot Argentínában állították fel, az 19 másodperces volt – írja a worldrecordsacademy.org oldal. “30 éve ezzel foglalkozom, több mint 1300 mérkőzésről tudósítottam” – így Dobre.

Mellesleg a levegővétellel ordított leghosszabb üvöltés is az ő nevéhez fűződik, egy 2006-os Románia-Bulgária találkozón 42 másodpercig üvöltött az éterbe Ciprian Marica góljánál.

Ez alatt alighanem el is üldözte a rádióhallgatókat. Ilie Dobre elismert újságíró, több mint 40 sport témájú könyvet írt, magasrangú állami kitüntetés birtokosa.

Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóól:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik