Sport

Nincs vérhasfertőzés a Honvédnál

Kizárta az egészségügyi vizsgálat a vérhast a Honvéd vízilabdázóinál, így a csapat a hétvégén gond nélkül játszhat az Eurokupa-tornán.

“Minden játékosunk székletmintájának elemzése negatív eredménnyel zárult, s ma már valamennyi pólósunk edzett is” – újságolta Novák Ferenc szakosztály-igazgató szerda délben azt követően, hogy a vizsgálatok eredményét telefonon tudatta vele az ÁNTSZ illetékese.

A Groupama-Honvéd több játékosának megbetegedése és feltételezett fertőzése miatt vasárnap törölni kellett a hétfő estére kiírt Vasas-Honvéd mérkőzést a férfi vízilabda ob I-ben, és felmerült annak veszélye is, hogy elmarad az Eurokupa legjobb 16 közé jutásért zajló hétvégi, budapesti tornája is. A kispesti gárda valamennyi játékosának székletmintát kellett szolgáltatnia, miután a tbiliszi Ek-selejtezőről többen is fertőzésgyanús állapotban, legyengülten érkeztek vissza Magyarországra.

A vizsgálatok kedvező végeredménye szerint azonban nem vérhas okozta a bajt, így a Honvéd vízbe szállhat szombaton az orosz Sturm, vasárnap pedig a német Würzburg ellen a Kőér utcában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik